Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Costa del Sol, destinația iberică de top

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa del Sol este reprezentată de țărmul mediteraneean sudic al Spaniei, ce se remarcă prin frumusețea plajelor sale, mâncarea delicioasă, casele de un alb uimitor, întinsele terenuri de golf sau interesantele tradiții și obiceiuri. Zona beneficiază de un climat aparte, blând, care favorizează practicarea turismului pe tot timpul anului, cu peste 300 zile însorite în decursul unui an. Întinzându-se pe circa 300 km, de la strâmtoarea Gibraltar și până în estul Granadei, Costa del Sol este o destinație turistică de top, ce nu poate dezamăgi niciodată.

Emblematica zonă turistică a părții continentale spaniole constă într-o înșiruire de 12 stațiuni, dintre care cele mai importante sunt Torremolinos, Benalmadena, Estepona, Marbella și orasul Malaga. Dintre acestea, cea mai renumită este Marbella, un oraș ce pune la dispoziția turiștilor numeroase posibilități de relaxare și distracție. În afara unei animate vieți de noapte, hotelurile, restaurantele, cafenelele sau barurile transformă Marbella într-un adevărat paradis.

Costa del Sol dispune de o gamă largă de unități de cazare, potrivite oricărui tip de turist. Se remarcă însă o serie de hoteluri exclusiviste, care pun la dispoziția turiștilor o serie de facilități și servicii, printre care restaurante gourmet, centre de fitness, centre spa și welness, piscine sau grădini luxuriante. Dintre acestea, specialiștii noștri recomandă hoteluri de 5 stele precum: Marbella Club, Finca Cortesin Golf & Spa, Puente Romano Beach Resort, Gran Melia Don Pepe sau Kempinski Bahia.

Costa del Sol este locul perfect pentru iubitorii de golf. Datorită faptului că are cea mai mare densitate de terenuri de golf din întreaga Europa, zona și-a primit porecla de "Costa del Golf". În afara practicării golfului, turiștii pot profita de vremea frumoasă pentru a practica diverse sporturi acvatice, precum ski nautic sau windsurfing, sporturi de aventură precum bungee jumping, plimbări cu balonul cu aer cald sau echitație. Iar pentru cei ce preferă relaxarea, plajele cu nisip alb și fin le stau la dispoziție.

Playa del Cristo, situată lângă Estepona, este una dintre cele mai bune plaje ale Spaniei, ideală pentru familiile cu copii.

Playa Torremolinos are un farmec specific anilor 70, cu șezlonguri aliniate și flancate de hoteluri de lux.

Playa del Canuelo este situată într-un mic golf în apropiere de stațiunea Nerja. Apele de aici sunt perfecte pentru practicarea snorkelingului.