Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bali – Insula Zeilor

Travel Tips Sejur Exotic

Bali este o insulă unică, misterioasă și încântătoare. Peisajele cu păduri tropicale, vulcani, plaje întinse, cu nisip alb, apele cristaline sunt completate de cultura impresionantă, ce se reflectă în viața cotidiană, în cele peste o mie de temple, ceremoniile și festivalurile specifice. Datorită acestor numeroase temple, Bali și-a primit numele de "Insula Zeilor". Insula Bali este un adevărat paradis, atât pentru cei ce vor un sejur relaxant, cât și pentru cei ce doresc să practice diverse sporturi acvatice, pasionații de cumpărături sau cei atrași de o animată viață de noapte.

Insula Bali este una dintre cele 17 500 insule ce formează Indonezia și principala destinație turistică a țării. Este singura insulă a arhipelagului ce și-a păstrat religia hindusă și nu a trecut la islamism. Principala activitate a locuitorilor este turismul, urmat de agricultură, în principal cultivarea orezului. În ceea ce privește mâncarea tradițională, aceasta constă într-un amestec de bucătărie indiană, malaeziană și chinezească. Printre principalele ingrediente se numără ghimbirul, chili sau fructele de tamarind.

Orașul Denpasar, situat în sud, este capitala insulei și dispune de o serie de atracții turistice. Plajele cu nisip alb de aici sunt bine cunoscute în întreaga lume. De asemenea, centrul orașului oferă o serie de atracții culturale, printre care Muzeul Bali, Monumentele Bajra Sandhi și Puputan Badung, dedicate greutăților prin care a trecut poporul balinez de-a lungul timpului, Piața Denpasar sau Centrul de Artă Taman Budaya Ardha Chandra.

Majoritatea unităților de cazare din Bali, printre care hoteluri de lux, vile, bungalouri sau hoteluri tip boutique, se află în imediata apropiere a plajelor. Hoteluri de top precum St Regis, Fairmont Sanur Beach, The Mulia, The Laguna sau Conrad Bali pun la dispoziția turiștilor o serie de facilități, printre care piscine uriașe, grădini luxuriante, centre wellness sau plaje private. De asemenea, insula oferă posibilitatea practicării unei mari varietăți de sporturi acvatice: surfing, scuba diving, waterski, înot sau plimbări cu barca.

În sudul insulei, stațiunea Nusa Dua beneficiază de plaje extinse, cu nisip alb și ape perfecte pentru scufundări sau navigație. Este caracterizată ca fiind o zonă turistică exclusivistă, cu hoteluri luxoase.

Kuta, cea mai aglomerată stațiune, oferă, pe lângă plajele superbe, valuri foarte mari, excelente pentru surfing. Kuta este recomandată în special tinerilor, datorită aglomerării de baruri, discoteci sau cluburi de noapte.

Ubud se află în centrul insulei și este principalul centru cultural al insulei. Dispune de galerii de artă, muzee, temple, magazine de artizanat și cafenele.