Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Descoperă Santorini, tărâmul pierdut al Atlantidei

Travel Tips

Santorini, una dintre cele mai spectaculoase insule ale Greciei și unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, este destinația perfectă de vacanță. Puține destinații se pot lăuda cu această combinație de plaje frumoase, peisaje incredibile, orașe antice, restaurante uimitoare, unele dintre cele mai bune vinuri din lume, dar și un vulcan activ. Insula Santorini este tărâmul de unde a pornit mitul Atlantidei, iar peisajele de aici par să adeverească această poveste.

Plajele din Santorini au caracteristici aparte, impresionând cele cu pietricele roșii, datorită originii vulcanice a insulei. Fiecare plajă are propriul specific și impresionează prin frumusețea și facilitățile pe care le oferă. Printre cele mai cunoscute plaje se numără Red Beach, Kamari, Perissa, Monolithos, White Beach sau Kolumbo Beach.

Oia este un orăsel impresionant, deosebit de pitoresc, unde se poate observa influența medievală venețiană. Santorini este faimos și pentru apusurile sale superbe, ce pot fi admirate în stațiunea Oia. Există un proverb care spune că dacă vizitezi Santorini și nu vezi un astfel de apus, ai bătut drumul degeaba. La lăsarea serii, grupuri de oameni se strâng pentru a lua parte la spectacol, așezându-se peste tot, de la terasele și barurile cu vedere spre mare până pe acoperișurile caselor.

Santorini beneficiază și de o animată viață de noapte, cu baruri deshise până dimineața. Iar în ceea ce privește restaurantele, Santorini se bucură de peste 300, de la cele simple, tradiționale, la cele sofisticate. Pe insulă se produc și vinuri delicioase, vinuri albe seci, vinuri roșii seci și vinuri dulci (vinsato).

Specialitățile culinare din Santorini numără pește și fructe de mare, piure de mazăre, crochete de roșii, iepure sălbatic sau brânză de capră. Cina începe cu aperitivele tzatziki, choriatiki, taramosalata sau _dolmadakia, urmate de felul principal, însoțit de un pahar de vin și nu se termină până nu se servesc și produse de patiserie și o cafea.