Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Thailanda – exotism în îndepărtata Asie

Travel Tips Sejur Exotic

Thailanda este, fără nicio îndoială, "cea mai exotică țară de pe continentul asiatic". Thailanda beneficiază de o cultură specială, unică, vestigii istorice bogate și variate și peisaje remarcabile, de la munți și junglă în nordul țării până la plantațiile de orez din centru și plajele nisipoase ale insulelor tropicale din sud. Iar frumusețea acestei țări este completată de localnicii prietenoși și ospitalieri.

Insulele Thailandei, aflate în largul Mării Andaman și ale Golfului Siam sunt unele dintre cele mai vizitate destinații turistice din sud – estul Asiei. Câteva dintre acestea sunt cunoscute în întreaga lume pentru plajele minunate și atmosfera continuă de petrecere. Dar cele mai bune insule ale Thailandei oferă și posibilități de recreere, relaxare și chiar incursiuni spirituale. Printre cele mai frumoase insule ale Thailandei se numără: Koh Samui, Phuket, Koh Phi Phi, Koh Tao sau Koh Chang.

Koh Samui este cea mai frumoasă insulă a provinciei Surat Thani. Peste 1.5 milioane de turiști vizitează în fiecare an cea de-a treia insulă ca mărime a Thailandei. Mai este numită și insula cocotierilor, datorită celor peste 3 milioane de astfel de arbori ce cresc pe insulă.  Pe lângă plajele sale uimitoare, Koh Samui este cunoscută pentru resorturile de 5 stele și spa-urile exclusiviste. Însă Koh Samui asigură cazare pentru toate tipurile de buzunare. Serviciile unor resorturi precum Anantara Bophut, Melati Beach sau Centara Grand Beach te vor încânta peste măsură, ducând noțiunea de "răsfăț" la un nou nivel. Printre principalele atracții ale insulei se numără grădinile cu fluturi, formațiunile stâncoase de la Lamai Bay, fermele ce prelucrează nucile de cocos sau centrele de masaj. De asemenea, la nord-vest de Koh Samui se află Parcul Național Angthong, ce cuprinde 40 de insule și un lac imens cu apă sărată, Tale Nai, numit și "Marea Interioară".

Numele oficial al Thailandei este "Prathet Thai", ce se traduce prin "tărâmul oamenilor liberi", nume ce reflectă mândria thailandezilor de a fi singurul popor din sud – estul Asiei ce nu a fost colonizat de europeni. Thailanda este o monarhie constituțională, în care regele este foarte respectat. De asemenea, peste 90% dintre thailandezi practică budismul, religie ce se reflectă în viața cotidiană a acestora.

Templele din Thailanda, denumite și wat, sunt impresionante opere de arhitectură. Sunt complexe de mai multe clădiri, fiecare cu propria destinație. Numai în capitala Bangkok, care este și centrul religios al țării, se găsesc 400 astfel de temple. Aici se află Wat Pho, unul dintre cele mai importante temple ale țării, ce găzduiește o statuie imensă a lui Buddha, placată în întregime cu aur și care măsoară 46 metri în lungime. Wat Phra Kaew este cel mai sacru templu al Thailandei. În interiorul său se află o statuie de jad a aceluiași Buddha, pe care doar regele o poate atinge. De altfel, fiecare dintre cele 30 000 de temple din Thailanda are specificul său și atrage turiști din întreaga lume prin ornamentele și sculpturile deosebite.