Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Toscana – natură, artă și vin

Vacanțe Cu Soare Travel Tips

Toscana este una dintre cele mai pitorești zone ale Italiei și o destinație turistică recunoscută la nivel mondial. Este o zonă romantică, deosebită, ce își întâmpină turiștii cu numeroase comori: centre de renume ale Renașterii italiene, precum Pisa sau Florența, mici cetăți medievale precum San Gimignano, Lucca sau Montalcino, podgorii renumite precum Chianti sau Prato, coline împădurite și, nu în ultimul rând, superba zonă litorală.

Riviera toscană reprezintă zona de coastă a regiunii, o îmbinare între plajele de nisip întinse, marea cristalină, pădurile de pini și munți. Toate acestea crează un peisaj extraordinar, care te îndeamnă la visare. Multe dintre plajele rivierei au fost premiate cu distincția Blue Flag, urmare a confortului și a numeroaselor facilități oferite. Principalele stațiuni ce compun zona litorală a Toscanei sunt Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta, Viareggio sau Forte dei Marmi.

Viareggio este cea mai cunoscută stațiune de pe coasta Toscanei. Plajele întinse, cu nisip fin și auriu, promenada elegantă cu restaurante ce oferă adevărate delicii culinare și hotelurile moderne, cu servicii de cea mai bună calitate poate încânta pe oricine dorește să se relaxeze pe țărmurile Mediteranei. Stațiunea preferată a familiilor italiene, Viareggio mai este celebru și pentru carnavalul ce se desfășoară aici în fiecare primăvară, încă din 1873. Printre cele mai apreciate hoteluri ale stațiunii se numără Grand Hotel Principe di Piemonte, President, Palace, Residence Esplanade sau Grand Hotel Royal.

Pentru cei ce își doresc și altceva în afară de relaxare pe minunatele plaje, Toscana nu dezamăgește. Printre principalele activități se numără tururile podgoriilor de aici. Zona viticolă Chianti este vizitată de mii de turiști anual, iar San Gimignano va impresiona prin gustul deosebit al vinului alb, produs dintr-un soi de struguri ce își are rădăcinile în Grecia Antică. De la admirarea frumoaselor castele la monumentele înscrise în Patrimoniul UNESCO din orașele în care s-a desfășurat perioada de glorie a Renașterii, Toscana beneficiază de toate ingredientele necesare unui sejur perfect. Iar riviera este locul ideal pentru a porni în explorarea acestor minunății ale Italiei.

Insula Elba este cea mai mare insulă a Arhipelagului Toscanei și cea de-a treia ca mărime a Italiei. Este locul perfect pentru a-ți petrece vacanța sau pentru a face o excursie de o zi, în cadrul sejurului în una din stațiunile de pe continent, fiind accesibilă cu feribotul. Cunoscută datorită faptului că a fost locul exilului lui Napoleon, Elba este un adevărat paradis. De la apele limpezi specifice Mediteranei și golfurile demne de a fi așezate pe cărțile poștale până la vegetația bogată, Elba impresionează pe oricine ajunge să îi calce meleagurile.