Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Sardinia, o destinație exclusivistă pentru această vară

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Sardinia este o destinație fascinantă, o insulă ale cărei coaste stâncoase scaldă apele transparente ale Mediteranei. Aici, natura și tradițiile au rămas parcă neatinse de trecerea timpului și de mâna oamenilor. Pe lângă mare și soare, Sardinia are de oferit și un amestec de culturi ce și-au lăsat urmele aici: de la ruinele romane și cartagineze la fortărețele genoveze sau celebrele nuraghi, misterioasele construcții din piatră unice în lume.

Sardinia se remarcă prin frumoasele plaje cu nisip alb, apa cristalină, micile golfuri și peisajul accidentat. Cu o suprafață de peste 1800 km², insula prezintă toate tipurile de peisaje, de la  plaje întinse la dune uriașe sau țărmuri abrupte. A doua insulă  ca mărime a Italiei, Sardinia s-a aflat de-a lungul timpului sub diferite stăpâniri și ascunde o istorie lungă și interesantă.

Conform legendelor, locuitorii Sardiniei sunt urmașii lui Sardus, fiul legendarului Hercule. Deși nu există dovezi care să ateste acest lucru, este sigur că aici a locuit o populație indigenă, în mileniul I I.Hr. Dovezile prezenței lor pe teritoriul Sardiniei sunt cele peste 7000 de nuraghi, ce foloseau drept locuințe sau fortificații. Acestea sunt conice, au interioare boltite și sunt unite cu etajele superioare prin holuri de acces. Cele mai cunoscute sunt cele de la Su Nuraxi, Losa și Sant Antine.

Stațiunile Sardiniei sunt repartizate pe coasta insulei, atât în sud, în apropiere de Cagliari, capitala regiunii, cât și în nord, unde se află Coasta Smeralda, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Italiei. Aici își petrec vacanța celebritățile lumii, pe plajele private, iahturile luxoase, hoteluri și restaurante de top sau cluburi de golf. Stațiuni precum Porto Cervo, Cala di Volpe, Golfo Aranci sau Baia Sardinia oferă turiștilor cele mai bune servicii.

Plaja Liscia Ruja impresionează prin iahturile acostate la țărm și nisipul roz și oferă o priveliște impresionantă asupra întregii coaste.

Plaja Cappriccioli este perfectă pentru familiile cu copii, apele puțin adânci și intrarea lină în mare permițându-le acestora să se joace în voie. Plaja este înconjurată de vegetație mediteraneeană.

Plaja del Principe și-a căpătat numele de la Aga Khan al IV-lea, fiind plaja preferată a principelui. Apa limpede de aici este perfectă pentru snorkeling.

Plaja Phi este cunoscută datorită petrecerilor ce se țin aici, atmosfera fiind întreținută de cei mai celebri DJ-i.