Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Florența, orașul ce respiră cultură

Travel Tips CityBreak Special

Florența, capitala regiunii Toscana, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei. Leagăn al Renașterii, Florența este un oraș care respiră cultură și care se remarcă prin numeroasele piețe, palate renascentiste, parcuri și grădini, biserici, mănăstiri, muzee și galerii de artă. Centrul istoric al orașului se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, reușind să își păstreze atmosfera specifică Evului Mediu.

Deși "toate drumurile duc la Roma", Florența a fost primul oraș din Europa ce s-a bucurat de străzi pavate, în 1339. Tot în secolul al XIV-lea au fost construite și zidurile medievale ce înconjoară orașul. Florența este în întregime o atracție turistică, un advărat muzeu în aer liber. Simbolul orașului este Catedrala Santa Maria del Fiore sau "Domul din Florența", cea de-a treia catedrală din lume ca mărime și cea mai înaltă clădire din oraș, construită de Filippo Brunelleschi.

Galeria Uffizi este cel mai cunoscut muzeu al Florenței, primește anual peste 1,6 milioane  și găzduiește opere ale unor artiști precum Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Sandro Botticelli.

Palazzo Vecchio este unul dintre cele mai cunoscute palate civile din Italia. Construit în anul 1540, are în prezent funcția de primărie a orașului.

Ponte Vecchio este cel mai vechi pod medieval din Florența, are trei arcade, dintre care cea principală are 30 metri. Este singurul monument ce nu a fost distrus de bombardamentele celui de-al Doilea Război Mondial.

Piazza del Signoria, considerată cea mai frumoasă piață a Florenței, este înconjurată de principalele clădiri ale Florenței.

Rolul principal în evoluția culturală a orașului a avut-o celebra familie de Medici. De altfel, orașul a fost locul în care s-au născut sau au locuit mai multe personalității ale culturii și artei renascentiste. Printre acestea se numără Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Dante Alighieri, Donatello, Rafael, Amerigo Vespucci, Niccolo Macchiavelli sau Galileo Galilei. În prezent, Florența este și un important centru al modei.

Un paradis al iubitorilor shoppingului, Florența oferă o gamă largă de produse, de la hainele create de renumiți designeri la pantofi, genți, bijuterii, mobilă sau antichități. Casa de modă Gucci a fost fondată în Florența în anul 1921, iar casele de modă Roberto Cavalli și Salvatore Ferragamo își au de asemenea sediul aici. Zonele Via de' Tornabuoni și Via Calzaiuoli sunt cunoscute pentru magazinele acestor renumiți designeri, iar Ponte Vecchio este locul în care cei mai buni bijutieri se adună de peste 400 ani.