Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Punta Cana, paradisul din Caraibe

Travel Tips Sejur Exotic

Punta Cana este perla Republicii Dominicane, un adevărat Paradis, cunoscut pentru plajele sale, considerate unele dintre cele mai bune din lume, pentru hotelurile de primă clasă și pentru terenurile de golf excepționale. Ceea ce nu mulți știu despre exotica stațiune în care s-au născut Julio Iglesias sau Oscar de la Renta este că aceasta s-a dezvoltat doar în ultimii 46 ani. Astfel, în 1969, Punta Cana era doar o întindere de pământ, de cca. 80 km², nedezvoltată și nelocuită.

Turismul este principala sursă de venit a Republicii Dominicane, iar Punta Cana este principala destinație turistică a țării. Din 1970, regiunea a început să devină cunoscută, iar popularitatea sa continuă să crească într-un ritm amețitor. Încasările din turism reprezintă mai mult de un sfert din produsul intern brut al țării. În anul 2014, Tripadvisor a plasat Punta Cana pe primul loc în topul destinațiilor de vacanță, iar conform Euromonitor, Punta Cana a fost pe locul 65 în topul celor mai vizitate locuri din lume.

Punta Cana beneficiază de 10 plaje superbe, unele dintre ele fiind recunoscute ca cele mai bune plaje din lume de către Organizația Europeană Blue Flag și UNESCO. Deși aparțin Oceanului Atlantic, apele ce înconjoară aceste plaje sunt calme, perfecte pentru înot. Dacă ai ales să stai într-un resort de tip all inclusive, cu plajă privată, poți alege să mergi și să admiri celelalte plaje, în cadrul unor excursii cu jeepul sau călare. Cele mai cunoscute plaje din Punta Cana sunt: Punta Cana Beach, Playa Juanillo, Playa Cabo Engano, Cabeza de Toro sau Bavaro Beach.

În jur de 90% din hotelurile din Punta Cana sunt resorturi de tip all inclusive, ceea ce înseamnă că nu se plătește doar cazarea, ci și mâncarea, băuturile răcoritoare și alcoolice și programul de animație. Se pare că studiile au arătat că ești mult mai mulțumit de vacanța ta atunci când nu trebuie să îți folosești mereu portofelul. Așa că nu ai niciun motiv să nu te simți de minune în cadrul sejurului în Punta Cana. Printre cele mai bune astfel de hoteluri se numără Hotel Punta Cana Princess, Hotel Grand Palladium Bavaro Suites Resort & Spa, Hotel Dreams Palm Beach sau The Royal Suites Turquesa.

Punta Cana a devenit una dintre destinațiile de top de golf din Caraibe, votat doi ani la rând drept "Cea mai bună destinație de golf din Caraibe și America Latină" de către Asociația Internațională a Tour Operatorilor de Golf. Multe dintre terenurile de golf au fost proiectate de unii dintre cei mai buni arhitecți din lume, printre care Jack Nicklaus, Pete Dye, PB Dye, Gary Player sau Tom Fazio. Punta Cana are peste 12 terenuri de golf pentru profesioniști, ce au găzduit de trei ori Turneul Campionilor.