Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Tirol - tărâmul de basm din inima Austriei

Travel Tips Go For Snow ®

Una dintre principalele destinații turistice ale Austriei, Tirol este un adevărat tărâm de basm, una dintre cele mai pitorești zone ale Europei. Aici, munții Alpi oferă peisaje incredibile, ce atrag anual milioane de turiști din Europa și nu numai. Chiar dacă posibilitățile de practicare a sporturilor montane sunt nenumărate, Tirolul nu își neglijează patrimoniul cultural. Muzee, galerii și expoziții de artă sau festivaluri recunoscute la nivel internațional își așteaptă vizitatorii.

Stațiunile pentru sporturi de iarnă din Austria și în special cele din Tirol sunt recunoscute pentru serviciile de înaltă calitate, la prețuri accesibile, dar și pentru programele animate de apres-ski. Aceste bogate facilități, împreună cu pitorescul regiunii și cu oamenii prietenoși și primitori, fac din stațiunile tiroleze destinații cu adevărat unice și remarcabile. Printre cele mai apreciate stațiuni din Tirol se numără: Kitzbühel, Seefeld, Sölden sau Fügen.

Tirol este un adevărat paradis de iarnă. Dacă vrei să practici schi de clasă mondială printre peisaje ce îți taie respirația, să ​mergi într-o excursie romantică cu sania, pe tărâmuri înzăpezite sau să te bucuri de bogatele programe de apres-ski, Tirol este soluția perfectă. Puteți să luați parte la sărbătorile legate de venirea iernii în satele montane, de la Piețele de Crăciun la tradiționalele parade ale carnavalurilor, să întreprindeți diverse activități și să vă distrați alături de localnici.

Sunt multe de văzut și de făcut în Tirol, atunci când se apropie Sărbătorile de Iarnă. Una dintre cele mai frumoase tradiții sunt animatele Piețe de Crăciun, ce se desfășoară în orașe din întreaga țară. Tirolezii organizează astfel de piețe în Innsbruck, Kitzbühel, Lienz, Mayhofen sau St Johann. Este prilejul perfect pentru a admira tradiționalele obiecte meșteșugărești și decorațiunile de Crăciun, de a gusta specialitățile locale, dulciurile sau deliciosul vin fiert. La lăsarea serii, orășelele devin luminate de mii de beculețe, iar în aer plutește o aromă de vin fiert și turtă dulce!