Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Capri, vacanță printre vedete

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Capri este o mică insulă muntoasă, aflată în Golful Napoli, la doar câțiva km de orașul Napoli, numită și "insula de vis a Mediteranei". Peisajele sale spectaculoase sunt date de coastele înalte și abrupte, ce au format o serie de chei, stânci și estuare. Insula este formată din două zone administrative, Capri și Anacapri. În Capri se află și principalul port al insulei, Marina Grande, iar în Anacapri poate fi admirată și superba Grotă Albastră, cu apa de un albastru intens.

Insula are o suprafață de doar 10 km², fapt ce a contribuit la statutul de destinație exclusivistă. Populară încă de pe vremea Imperiului Roman, Capri a fost destinația preferată a multor personalități, din toate timpurile. Scriitorii Thomas Mann, Axel Munthe sau Maxim Gorky, poetul Pablo Neruda, Salvatore Feragamo sau Jackie Kennedy au fost oaspeți frecvenți ai insulei. Frank Sinatra a scris până și un cântec despre superba insulă. Și în prezent, Capri este vizitată de vedete din întreaga lume. În total, insula este vizitată anual de cca. jumătate de milion de turiști.

Marina Grande este principalul port al insulei, construit în secolul al XX-lea, și principala legătură între insulă și continent. Aici se află și frumoasa plajă publică Marina Grande.

Grădinile lui Augustus sunt o adevărată oază de liniște, oferind și superbe vederi panoramice către plajă. Au fost proiectate de către Alfred Krupp, un afacerist german și dispun de o bogată vegetație mediteraneană, frumos aranjate.

Stâncile Faraglioni, în număr de trei, reprezintă unul dintre simbolurile insulei, imortalizate pe cărțile poștale. Aici trăiește o specie de șopârle ce nu pot fi admirate în altă parte a lumii.

Gastronomia insulei Capri are un specific aparte, adunând influențe romane, grecești și spaniole. Legumele și peștele constituie bazele bucătăriei acestei insule, însoțite de paste. Salata Caprese este unul dintre cele mai faimoase preparate, cu o istorie ce începe încă din anii 20. Alt preparat specific sunt "ravioli alla caprese", un fel de clătită umplută. Nu poți părăsi Capri dacă nu ai gustat celebrul "limoncello", un lichior a cărui rețetă a fost concepută de către familia Canali. Conține un amestec de lămâie, alcool și alte ierburi care îi dau o savoare aparte.

Capri dispune de mai multe cluburi de noapte, ce atrag oameni de toate vârstele. Unul dintre cele mai atractive localuri este Taverna Guarracino, un local modern unde se poate savura un pahar de bere sau de vin. Modul ideal de petrecere a timpului este Piazza Umberto I, unde se află barul Tiberio. Mai mare și mai confortabilă decât celelalte localuri, această cafenea dispune și de mese în afară, de unde se poate contempla agitația pieței.