Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Jamaica - rom, reggae și distracție

Travel Tips Sejur Exotic

Jamaica este deja de mult timp recunoscută ca și o perlă a turismului din Caraibe. Pe lângă ape cristaline, plaje aurii, peisaje de excepție sau resorturi luxoase, patria lui Bob Marley oferă turiștilor în primul rând  o experiență unică, ce merită trăită. Cultura acestei țări te va impresiona cu siguranță, însă principala atracție o constituie locuitorii, care spun despre ei că ar fi cei mai prietenoși din lume.

Datorită temperaturilor tropicale, Jamaica poate fi vizitată tot timpul anului. Plajele cu nisip auriu, fin și apa incredibil de limpede, sunt cu siguranță pe placul oricui. Cristofor Columb spune despre însorita insulă că este “cea mai senină insulă pe care o pot vedea vreodată ochii unui om“. Montego Bay este principala alegere a turiștilor, caracterizat de plajele exclusiviste, Negril se bucură de numeroase posibilități de practicare a sporturilor extreme, iar Ocho Rios atrage prin peisajele sale naturale excepționale.

Jamaica dispune de o gamă largă de unități de cazare, pentru toate tipurile de turiști. Se remarcă însă resorturile de tip all inclusive, care pun la dispoziția acestora o serie de facilități și servicii. Majoritatea hotelurilor se află în imediata apropiere a plajei. Dintre cele mai căutate hoteluri de 5 stele, specialiștii noștri recomandă Hotel Grand Palladium Jamaica Resort & Spa, Hotel Grand Palladium Lady Hamilton Resort & Spa, Hotel Secrets St. James Montego Bay sau Iberostar Grand Hotel Rose Hall.

Fără îndoială, cel mai celebru locuitor al Jamaicăi a fost Bob Marley. Modesta casă a cântărețului a fost transformată în muzeu și este cel mai vizitat obiectiv turistic al țării. Așadar, peste tot în Jamaica se poate auzi muzica reggae. La fiecare pas, pe străzi apar formații cu cântăreți și dansatori care duc mai departe moștenirea “profetului rasta“ și care invită turiștii să interacționeze. De peste 20 ani, are loc în luna aprilie carnavalul ce strânge cele mai interesante și ciudate costume și măști.

Bucătăria jamaicană este un adevărat amestec de influențe din toate părțile lumii, de la cele britanice și spaniole la cele africane, chinezești sau indiene. Datorită acestei diversități, Jamaica constituie un adevărat paradis pentru pasionații de gastronomie. Preparatele de aici beneficiază de o aromă aparte, dată de îmbinarea unică și plină de creativitate a ingredientelor și condimentelor. Printre cele mai gustoase preparate specifice bucătăriei jamaicane se numără Jerk - carne condimentată cu ardei iuți jamaicani, Ackee and saltfish - cod uscat cu sote din floare fructului ackee sau Gizzada - o tartă umplută cu un amstec de fulgi de nucă de cocos. Bineînțeles, înainte de fiecare masă este servit tradiționalul rom jamaican.