Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Maldive, țara celor 1200 de insule scăldate de soare

Travel Tips Sejur Exotic

Arhipelagul Maldive este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat în apele turcoaz ale Oceanului Indian. Cele aproape 1200 insule înconjurate de recifi de corali formează un ecosistem fragil, dar deosebit de spectaculos și sunt cu adevărat impresionante, oferind peisaje ce îți taie răsuflarea. Chiar dacă dorești să te relaxezi  pe superbele plaje sau să practici cele mai nebunești sporturi acvatice, Maldive este destinația ideală.

Din totalul insulelor ce alcătuiesc arhipelagul, doar în jur de 200 sunt locuite, iar jumătate dintre acestea au fost dezvoltate din punct de vedere turistic. Insulele sunt grupate în recife ordonate circular, numite atoli. Sunt 26 de astfel de atoli în total.  Printre cele mai vizitate de către turiști și renumite pentru serviciile sale de calitate se numără Atolii Male Nord, Male Sud, Ari, Baa sau Addu.

Atolul Ari dispune de peste 20 insule destinate activităților turistice, fiecare din ele cu facilități de cazare și recreere. Transportul între insule se face cu ajutorul bărcilor cu motor sau cu dhonis-urile, bărcile tradiționale ale Maldivelor, realizate manual din lemn de cocotier. Ari este unul dintre cei mai mari atoli ai arhipelagului, situat în partea de vest. În cadrul atolului, o singură insulă este locuită, insula Maamigili. Principalele resorturi turistice de aici sunt: Ari Beach, Halaveli, Maayafushi, Dhoni Mighilli sau Twin Island Resort.

Pentru mult timp, Insulele Maldive s-au numărat printre cele mai bine păstrate secrete ale lumii. Chiar dacă turismul a cunoscut o adevărată expansiune în ultimii ani, insulele își conservă atmosfera relaxată și peisajele naturale aproape intacte. Scubadivingul este principala activitate printre iubitorii de adrenalină ce vizitează Maldive. Nu numai că te poți scufunda la câteva zeci de metri adâncime în apa limpede, dar poți și admira miile de vietăți marine ce înfrumusețează adâncurile cu toate culorile lumii. 

Plimbările cu submarinul sunt o experiență unică pentru turiștii din Maldive, ce au ocazia de a admira peștii și recifurile de corali. De asemenea, croazierele sunt o alegere excelentă, mai ales cele în căutarea balenei albastre, cel mai mare mamifer al planetei. Bineînțeles, delfinii sunt nelipsiți din apele Oceanului Indian. Maldive este o destinație căutată și de iubitorii de surfing. Se țin aici și concursuri internaționale pentru acest sport. Sigur, dacă preferați să nu vă aventurați prea tare, puteți încerca o partidă de pescuit sau excursii cu barca între insule.