Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Antalya, nu rata raiul soarelui din lunile septembrie și octombrie

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Antalya este cea mai vizitată stațiune a Turciei și una dintre principalele destinații de vacanță ale europenilor. Stațiunea de pe riviera turcească se bucură de plaje întinse, zone cu o istorie deosebită și o viață de noapte agitată. De asemenea, turiștii sunt atrași de peisajele incredibile date de albastrul Mării Mediterane și nisipul auriu, flancate de plantații de măslini și de avocado, dar și de Munții Taurus, îmbrăcați în pădurile de pini.

Este bine de știut că Antalya poate fi vizitată toată perioada anului, datorită climei mediteraneene. Aici, temperatura apei nu coboară niciodată sub 15°C. Chiar și în lunile septembrie și octombrie, soarele strălucește până la 11 ore pe zi. Așa că nimic nu te împiedică să te bucuri de vremea frumoasă și să profiți de o vacanță pe cinste.

În luna septembrie are loc anual festivalul Antalya, ce sărbătorește cultura și istoria regiunii. Cântece și dansuri  tradiționale, meșteșuguri și bucătăria specifice încântă turiștii timp de 18 zile.

Cascadele Kursunlu sunt opțiunea ideală dacă vrei să te îndepărtezi de aglomerație. Cascadele se revarsă peste stâncile ascuțite în niște piscine superbe, în care poți înota și scăpa de griji.

Bazarul din Antalya este un aspect important al culturii Turciei. De la fructe proaspete la bijuterii, secretul este negocierea.

Pentru pasionații de golf, Antalya este una dintre cele mai potrivite destinații. Multe dintre hoteluri dispun de facilități pentru practicarea acestui sport.

Antalya este recunoscută pentru sistemul de masă “All Inclusive”, care a transformat întreaga Turcie într-o destinație de vacanță de top. Acest tip de serviciu oferă, pe lângă serviciile de cazare, și servicii de masă, băuturi răcoritoare și alcoolice și servicii de animație, toate acestea fiind incluse în prețul inițial al pachetului. De-a lungul timpului, mai multe tipuri de astfel de sisteme s-au dezvoltat. Cel mai cerut este cel “Ultra All Inclusive”, ce asigură aceste servicii timp de 24 ore pe zi.

Hotelurile din Antalya sunt făcute pentru a fi pe placul tuturor. Cu plaje proprii, restaurante cu diferite specifice culinare, centre wellness sau facilități pentru copii, nu se poate să nu te simți bine în hotelurile Antalyei. Printre cele mai căutate hoteluri, renumite pentru serviciile de cea mai bună calitate, se numără: Barut Lara, Delphin Diva, Delphin Palace, Barut Lara sau Titanic Beach Lara.