Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Disneyland - tărâmul poveștilor din copilărie

Travel Tips CityBreak Special

Cel mai vizitat obiectiv turistic la Parisului și al Franței, Disneyland primește anual în jur de 13 milioane turiști. O destinație de vis atât pentru părinți, cât și pentru copii, pentru grupuri de prieteni sau chiar și cupluri, Disneyland a fost inaugurat pe 12 aprilie 1992. Se află în Marne-la-Vallée, la cca. 32 km de centrul Parisului. Disneyland este un loc magic, unde și copiii și adulții au parte de cele mai fericite momente împreună.

Complexul se întinde pe o suprafață de 19 km² are în structura sa două parcuri tematice, un centru comercial, restaurante și hoteluri, un teren de golf, precum și alte spații de agrement și divertisment suplimentare. Cele șapte hoteluri din cadrul parcului și cele șapte hoteluri din imediata apropiere a parcului au diverse teme și îi atrag pe cei mici cu multe surprize. Este bine de știut că hotelurile au în ofertă cazare cu tichetele de intrare în parc incluse.

Santa Fe este creat ca un amestec colorat între stilurile mexican și navajo și îi invită pe copii la întâlnirea cu diverse personaje de desene animate.

Kyriad face parte din categoria hotelurilor mai accesibile ca preț și este amenajat într-un stil rustic francez.

Dream Castle își invită oaspeții să trăiască precum o famile regală, arhitectura hotelului fiind inspirată de castelele medievale europene.

Disneyland Hotel este situat la intrarea în parc, fiind considerat principalul hotel al resortului, cel mai luxos și cel mai apreciat, construit în stil victorian.

Cheyenne este amenajat astfel încât să te facă să crezi să ai ajuns în Vestul Sălbatic american. Există și un loc de joacă pentru copii constituit dintr-un fort de lemn.

Cele două parcuri care alcătuiesc complexul sunt Disneyland Park, dedicat basmelor și persoanjelor Disney și Walt Disney Studios Park, unde turiștii pot vizita lumea din spatele scenei Disney. Platouri de filmat, camere și mașinării, efecte speciale te invită să vezi ce se întâmplă în spatele ecranului, însă atât cât să crezi încă în magia Disney. Ambele parcuri au în structura lor câte cinci tărâmuri sau landuri.

Main Street U.S.A este replica unui mic orășel american din anii 1900, unde toate clădirile sunt construite în stil victorian.

Fantasyland este cel mai plin de viață și cel mai fericit tărâm al parcului, în care personajele tuturor basmelor prind viață.

Frontierland readuce Vestul Sălbatic, iar copiii se pot juca în satul lui Pocahontas.

Adventureland este un tărâm al provocărilor și aventurii, al lui Robinson Crusoe, indiana Jones sau al Piraților din Caraibe.

Discoveryland este locul unde predicțiile despre viitor devin realitate, locul navetelor spațiale, al submarinului căpitanului Nemo sau al lui Buzz Lightyear.