Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bansko - schi, aventură și distracție

Travel Tips Go For Snow ®

Bansko, cea mai mare și cea mai populară destinație de vacanță pentru sporturi de iarnă a Bulgariei este situată în sud - vestul țării, la doar 160 km de capitala Sofia. Aflată la 925 metri altitudine, stațiunea este așezată pe cele două maluri ale râului Glazne, la poalele Munților Pirin. Cel mai înalt punct este vârful Vihren, de 2914 metri, iar diferența maximă de nivel este de 1675 metri.

Recent renovată, stațiunea Bansko se bucură de numeroase facilități pe placul iubitorilor de sporturi de iarnă. De altfel, construcția unităților de cazare în apropierea stațiilor de transport pe cablu facilitează accesul turiștilor către pârtie. În Bansko, sezonul de schi durează de la 15 decembrie la 15 mai, astfel că iubitorii schiului și snowboardului au parte de zăpadă timp de 5 luni.

Datorită masivelor investiții din ultimii ani, Bansko s-a transformat în cel mai bun centru de schi al țării. Pistele de schi sunt amplasate pe pârtiile de nord ale Munților Pirin, în două centru principale: Chalin Valdog (1100-1600 m) și Shiligarnika (1700-2500). Lungimea totală a pârtiilor amenajate este de 75 km. De asemenea, lungimea totală a echipamentelor de transport pe cablu este de 26 km, iar numărul total al acestora, de 27. Pentru snowboard-eri există și un extreme fun park - primul de acest tip din Peninsula Balcanică.

Și distracția de după schi se numără printre avantajele de care se bucură Bansko. Tavernele tradiționale, peste 200, oferă o atmosferă plăcută, călduroasă, cu muzică specifică, preparate ale bucătăriei bulgărești, specialități locale sau vinuri dintre cele mai bune. În cadrul resorturilor de 4 sau 5 stele se regăsesc și restaurante de primă clasă, cu meniuri sofisticate. Cluburile din stațiune își termină programul la primele ore ale dimineții.

Oferta de cazare din Bansko este variată, pentru toate gusturile și buzunarele. De la pensiuni, apartamente și case de vacanță la resorturi de lux, cu facilități de primă clasă și servicii variate, cazarea în Bansko se ridică la nivelul tuturor așteptărilor. Dintre unitățile de top ale stațiunii, specialiștii noștri recomandă hoteluri de 5 stele precum Premier Luxury Mountain, Kempinski Grand Arena sau Hotel & Spa Regnum.