Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Köln, orașul ​plin de viață

Travel Tips CityBreak Special Winter Holidays ®

Köln este un oraș vesel, plin de viață și încântător. Cel de-al patrulea oraș ca mărime al Germaniei primește anual în jur de 4 milioane de turiști, pe care îi farmecă cu o atmosferă caldă, prietenoasă. Arhitectura impresionantă, numeroase spații verzi, peisajele date de situarea orașului pe malul Rhinului și piețele locale cu produse proaspete fac din Köln un oraș care merită vizitat cel puțin o dată în viață.

Köln este un important oraș universitar al Germaniei și al Europei. Universitatea din oraș, fondată în anul 1388, este cea mai mare din țară. Însă de departe simbolul orașului este Catedrala sau Domul din Köln, una dintre bijuteriile arhitecturale ale Europei. Magnifica construcție în stil gotic impresionează prin dimensiunile sale. Acoperă o suprafață de cca. 8000 metri² și are o înălțime de aproape 158 metri. De asemenea, este un important loc de pelerinaj, adăpostind moaștele celor Trei Crai de la Răsărit.

Muzeul Romano - Germanic expune piese arheologice descoperite pe teritoriul orașului Köln și în împrejurimi.

Muzeul Ludwig deține una dintre cele mai mare colecții de artă modernă din Europa, precum și o colecție de opere ale lui Picasso, rivală doar cu cele din Paris sau Barcelona.

Hohe Strasse este cea mai importantă zonă comercială a orașului, o rețea de alei și străzi pietonale, un adevărat paradis pentru pasionații de shopping.

Primăria orașului sau Kölner Rathaus este o clădire în stil medieval, un adevărat simbol al Germaniei. Ridicată în secolul al XII-lea, este cea mai veche primărie a țării, folosită și în prezent.

Muzeul ciocolatei este dedicat istoriei de cca. 3000 ani a ciocolatei și se află într-o clădire în stil futurist, din sticlă și aluminiu.

Locuitorii Kölnului sunt mândri de orașul lor, sunt prietenoși și amabili cu turiștii. În schimb, au o rivalitate puternică cu orașul vecin, Düsseldorf, o rivalitate ce include paradele de carnavaluri, fotbalul și berea. Cei din Köln preferă Kölsch, berea locală, în timp ce în Düsseldorf se bea Alt. Dacă ceri o bere Alt într-un bar din Köln, riști să se facă glume pe seama ta toată seara. Carnavalul din Köln este una dintre cele mai mari festivități stradale din Europa, iar Piața de Crăciun de aici este una dintre cele mai vechi ale țării.

Piețele de Crăciun din Köln se deschid în ultima zi de luni de dinaintea Adventului și sunt printre preferatele turiștilor din Belgia, Germania sau Marea Britanie. Fiecare din cele șapte astfel de piețe din oraș au magia lor și oferă experiențe unice. Colindele, obiectele artizanale, jucăriile și decorațiunile, împreună cu aroma bunătăților tradiționale creează o atmosferă de poveste. Căsuțele din lemn, numite “Buden”, sunt pline până la refuz.