Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Willkommen in Deutschland!

Travel Tips CityBreak Special Winter Holidays ®

Germania, cea mai populată țară din Uniunea Europeană, cu peste 80 milioane de locuitori, este o țară plină de cultură, artă, istorie și arhitectură. Cu numeroase castele și catedrale, monumente incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu tradiții și festivaluri, atracțiile Germaniei pot satisface toate așteptările. Circa 30 milioane de turiști calcă granițele Germaniei în fiecare an, transformând-o în cea de-a șaptea cea mai vizitată țară din lume. De asemenea, Germania este catalogată ca fiind una dintre cele mai sigure destinații turistice la nivel mondial.

Cu o bogată contribuție la cultura mondială, Germania este deseori numită și “țara poeților și cugetătorilor” sau “das Land der Dichter und Denker”. Bach, Beethoven și Goethe au fost nemți, ca și Händel, Schumann sau Wagner. Printre cei mai mari filosofi ai lumi se numără Kant, Hegel, Schopenhauer sau Nietzsche. Este o țară plină de tradiții și festivaluri, astfel că orice perioadă a anului vine cu evenimente ce atrag turiștii, de la Oktoberfest la Film Fest sau Săptămâna Internațională a Dansului.

Bavaria este cea mai mare și cea mai renumită regiune din Germania, cu peisaje de o frumusețe ce îți taie respirația. Aici poți găsi stațiuni termale, orașe medievale și atracții naturale, printre care și Dunărea, dar și preparate tradiționale, ce te vor face cu siguranță să îți dorești să revii. Castelele Bavariei, în frunte cu superbul Neuschwanstein, își așteaptă vizitatorii cu decoruri de poveste. München, numit și "capitala secretă a Germaniei", este un oraș elegant și cosmpolit, un oraș al artelor și culturii și un important centru universitar.

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Piețele de Crăciun din Germania sunt vizitate de turiști din întreaga lume. Cele mai faimoase sunt cele din München, Nuremberg, Berlin, Köln sau Dortmund. Piața de Crăciun din Nuremberg este cea mai veche din Germania, fiind menționată în documente pentru prima dată în anul 1628. Peste 180 de căbănuțe își vor expune produsele artizanale, decorațiunile și preparatele tradiționale începând cu 27 noiembrie.

Un alt oraș faimos pentru Piețele sale de Crăciun este Berlin, ce strânge aproximativ 60 de astfel de târguri, cu expozanți ce își aduc produsele de pe întreg teritoriul țării. De altfel, calendarul Berlinului este foarte încărcat cu evenimente, de la festivaluri de muzică la cele cinematografice. Berlin nu este doar capitala Germaniei, ci și cel mai mare oraș al țării, un oraș cosmopolit, cu o mare bogăție culturală, diversitate a atracțiilor turistice și numeroase posibilități de petrecere a timpului liber.