Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Nuremberg, un oraș plin de energie și farmec

Travel Tips CityBreak Special Winter Holidays ®

Nuremberg, al doilea oraș ca mărime din Bavaria, este un oraș energic, animat, ce atrage vizitatori pe toată perioada anului și în special în timpul spectaculoasei Piețe de Crăciun. Reședința preferată a împăraților germani din perioada Sfântului Imperiu Roman și un magnet pentru artiști faimoși, precum Albrecht Dürer, Nuremberg are o istorie bogată, ce și-a lăsat amprenta asupra arhitecturii, artei și culturii.

Istoria orașului este legată în mare parte de cel de-Al Doilea Război Mondial, când peste 90% din oraș a fost distrus de bombardamente. Așadar, majoritatea clădirilor din centrul vechi al orașului au fost reconstruite, păstrându-se însă arhitectura inițială. De-a lungul timpului, Nuremberg și-a asociat numele cu diferite produse: turta dulce Lebkuchen, celebrii cârnați tradționali, jucăriile confecționate manual, creioanele Faber-Castell sau ceasurile de buzunar Nürnberger Eier.

Muzeul Jucăriilor a fost deschis în 1971 și este amplasat într-o frumoasă clădire medievală: Găzduiește o colecție de jucării din diverse perioade, de la cele simple, din lemn, la cele cu mecanisme complexe.

Palatul Imperial sau Kaiserburg este un complex de clădiri ce au constituit reședința împăraților germani. Cea mai veche clădire este Castelul Castelanului sau Burggrafenburg, ce datează din anul 1050.

Muzeul Național German este cel mai mare muzeu de istorie culturală din regiunea vorbitoare de limbă germană și cuprinde exponate ce datează din perioada preistorică și până astăzi.

Casa Albrecht Dürer recreează atelierul celebrului pictor și creator de gravuri în lemn și cupru, inspirate din ideile Renașterii, Umanismului și Reformei.

Fântâna Frumoasă sau Schönner Brunnen este situată în piața centrală a orașului, are o înălțime de 19 metri și forma unui turn gotic. Este decorată cu statuile a 40 de personalități istorice și religioase, dispuse pe mai multe niveluri.

Fondat acum aproape 1000 ani, Nuremberg este așezat de o parte și de alta a râului Pegnitz. Nuremberg combină agitația unei metropole moderne cu farmecul centrului medieval. Pe parcursul unui an, orașul găzduiește numeroase evenimente, ce atrag turiști din întreaga Europa. Festivalul bavarian de folk Nurnberger Volksfeste, festivalul Rock im Park sau Piața de Crăciun sunt doar câteva dintre aceste evenimente.

Piața de Crăciun din Nuremberg este cel mai vechi astfel de târg din Germania. prima menționare scrisă a târgului datează din 1628. Peste 180 de cabane din lemn își expun bunătățile tradiționale, obiectele de artizanat, decorațiunile și jucăriile și participă la concursul pentru cel mai frumos stand. Conform tradiției, în vinerea de dinaintea primei duminici de Advent, Christkind sau Îngerul Crăciunului inaugurează evenimentul, recitând povestea târgului de Crăciun.