Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bruxelles - orașul cosmopolit din inima Europei

Travel Tips CityBreak Special

Bruxelles este, fără niciun dubiu, una dintre destinațiile de neratat ale Europei. Având un farmec aparte, de oraș mic, însă cu baruri și restaurante moderne, mâncare delicioasă, o viață de noapte activă și evenimente interesante, Bruxelles vibrează de energie și oferă turiștilor numeroase obiective culturale recunoscute la nivel mondial.

Bruxelles este sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a mai multor entități federale: Regiunea Capitalei Bruxelles, Regiunea Flandra și comunitățile franceză și flamandă. Totodată, aici se află sediile Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a Uniunii Europene si a organizației EUROCONTROL. Este un oraș în care nu te poți plictisi, una dintre cele mai fascinante capitale europene din punct de vedere arhitectural, visul oricărui iubitor de shopping sau gurmand.

Bruxelles este un oraș perfect pentru iubitorii de shopping, cu oferte pentru toate tipurile de buzunare. Woluwe și Westland Shopping Center sunt cele două centre comerciale care adăpostesc principalele lanțuri de magazine. Iar Maasmechelen Village Outlet reprezintă cel mai central "sat" destinat cumpărăturilor din Europa. Aflat între Bruxelles și Aachen, complexul restrânge peste 100 de magazine cu mărci faimoase sau accesorii pentru casă, dar și numeroase restaurante sau cafenele.

Barurile și cafenelele din Bruxelles sunt de departe cea mai animată parte a orașului, transformând capitala Belgiei într-un loc potrivit și pentru cei ce caută și distracție, pe lângă informații culturale. Multe străzi sunt dedicate în totalitate barurilor, de la cele mai vechi la cele mai moderne, ce servesc în medie cam 20 de tipuri de bere. De altfel, Belgia este o țară recunoscută la nivel mondial pentru producția de bere.

În Bruxelles se organizează în fiecare an, între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii ianuarie, una dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa. Târgul se numește ”Plaisirs d’hiver” și este amplasat în celebra Grand Place, în centrul vechi al orașului. Nu lipsesc de aici cadourile, colindele, spectacolele de lumini, vinul fiert, delicioasa ciocolată belgiană, borcanele cu fructe conservate și turta dulce în formă de Moș Crăciun.