Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Fuerteventura - Plaja din Canare ce te așteaptă de Revelion

Travel Tips Sejur Exotic

Insula Fuerteventura, numită ”Plaja din Canare”, face parte din Insulele Canare, fiind cea de-a doua insulă ca mărime din arhipelag. Situată în Oceanul Atlantic, Fuerteventura se află la doar 100 km de coasta Africii, astfel că se pot observa similarități cu continentul vecin în privința climei, peisajului sau a construcțiilor. Principalul oraș al insulei și capitala este Puerto del Rosario. În 2009, insula a fost declarată Rezervație a Biosferei de către UNESCO.

Fuerteventura este locația perfectă pentru a vă bucura de o vacanță relaxantă, cu o vreme bună sau practicând una dintre numeroasele activități antrenante. Cu aproximativ 150 km de plajă de nisip alb auriu, scăldată de apele turcoaz, insula se bucură și de întinse peisaje naturale, fiind încă protejată de presiunea turiștilor.

Insula este un adevărat rai pentru toate tipurile de turiști. Iubitorii sporturilor nautice au la dispoziție o gamă variată de activități din care pot alege. Există condiții excelente pentru practicarea windsurfingului, surfingului și kitesurfingului. Plaja Sotavento este preferata practicanților acestor sporturi. Datorită intrării line în mare, Fuerteventura este un loc potrivit și pentru familiile cu copii. De asemenea, pe insulă există 4 terenuri de golf, sport ce se poate practica în cele mai bune condiții pe tot parcursul anului.

Fiind una dintre ”insulele primăverii veșnice”, Fuerteventura poate fi vizitată oricând, deoarece vremea este bună în orice moment al anului. Temperaturile nu scad niciodată sub 15°C, precipitațiile sunt puține, fiind cea mai uscată insulă a arhipelagului, dar și cea mai caldă. Așadar, Fuerteventura întâmpină iarna cu cer senin și temperaturi plăcute și poți face plajă chiar și în ultima zi a anului.

Fuerteventura este un loc aglomerat și în timpul sărbătorilor de iarnă. Hotelurile, restaurantele și cluburile își așteaptă turiștii cu programe care de care mai speciale. Cel mai recomandat loc, dacă vrei să simți adevărata atmosferă a insulei, este capitala Puerto del Rosario. Conform tradiției, atunci când ceasul vestește ora 12, toată lumea trebuie să înceapă să mănânce 12 boabe de strugure, câte una care să asigure bunăstarea fiecărei luni a anului ce urmează.