Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Vizitează Valencia, orașul ce respiră istorie

Travel Tips CityBreak Special

Situat în cunoscuta zonă turistică Costa del Azahar, Valencia este un oraș fermecător, despre care se poate spune că respiră istorie, cultură și fotbal. Alături de Barcelona, Valencia este și cel mai important port al Spaniei la Marea Mediterană.

Cartierul vechi al orașului este deosebit de pitoresc, cu străduțele sale înguste, iar cartierul nou impresionează prin bulevardele late și impresionantele dovezi de arhitectură. Iar pentru cei ce vor să se relaxeze, la doar 15 minute de centrul orașului se află plajele Las Arenas, Malvarrosa și El Cabañal, plaje cărora le-a fost acordată distincția Blue Flag. De asemenea, la cca, 20 km de oraș se află câteva plaje izolate, păstrate în starea lor naturală și înconjurate de dune de nisip, precum plaja El Saler.

Fără îndoială, toți cei ce ajung în Valencia trebuie să viziteze Orașul Artelor și Științei, futuristicul complex arhitectural conceput pentru a găzdui activități culturale, științifice sau spectacole de divertisment. Finalizarea sa a durat aproape 10 ani, deși a fost inaugurat la numai doi ani de la începerea construcțiilor. Este împărțit în patru zone:

Palacio de las Artes, un centru artistic dedicat artelor scenice

Museo de las Ciencias Principe Felipe, ce găzuiește diferite expoziții legate de progresul științific și tehnologic

L’Hemisferic, unde se găsesc un planetariu, cinema IMAX și spectacole cu laser

Oceanografic, ce adăpostește o varietate de ecosisteme ale vieții marine

Bucătăria valenciană este recunoscută în întreaga Europa, în special datorită faptului că este sănătoasă, dar și pentru atenția care li se acordă preparatelor. Fructe și legume proaspete, paste, pește și fructe de mare sunt câteva dintre ingredientele pe care se bazează gastronomia valenciană. Însă există un preparat cunoscut și consumat în întreaga lume ce provine din Valencia: paella - pregătită din orez și carne. De-a lungul timpului, rețetele de paella au fost îmbogățite pentru savoare și cu alte ingrediente: șofran, anghinare, calamari, creveți, midii, ardei gras sau roșii.

Un oraș activ, Valencia este recunoscută și pentru numeroasele festivități ce au loc aici de-a lungul anului. Printre cele mai importante se numără:

Las Fallas - cea mai importantă sărbătoare a orașului, are loc în luna martie și este un adevărat spectacol de culoare și lumini, dedicat Sfântului Joseph.

La Semana Santa - celebrează Săptămâna Sfântă a Marinarilor, iar punctul culminant este parada, când se pot admira spectaculoase costume.

Morros y Cristianos - este o celebrare deosebită, fiind comemorată coexistența dintre creștini și musulmani ce a avut loc între anii 711 şi 1609 în Peninsula Iberică.

La Tomatina este un festival anual ce are loc în ultimul weekend din august, când mii de oameni participă la "cea mai mare bătaie cu mâncare din lume".