Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Seychelles - o destinație exotică pentru o vacanță exclusivistă

Travel Tips Sejur Exotic

Seychelles sunt considerate a fi cele mai frumoase insule din lume, iar legendele spun că descoperitorii acestei țări au crezut că au ajuns în adevărata Grădină a Edenului. Un paradis îndepărtat, puțin modificat de mâna omului, insulele Republicii Seychelles oferă peisaje incredibile, completate de o viață floristică și faunistică deosebită, ce creează împreună un tărâm fascinant.

Arhipelagul locuit de doar 200 ani beneficiază de un important procent din teritoriu aflat sub protecția autorităților. Acest lucru se datorează numărului mare de specii endemice, privind atât flora cât și fauna. Câteva dintre aceste specii sunt: palmierul Coco de Mer, care poate fi găsit doar în insula Praslin, broaștele țestoase gigantice din Aldabra, crocodilul de apă sărată sau papagalul negru de Seychellles.

Insula Praslin este cea de-a doua insulă ca mărime a arhipelagului, cu o suprafață de 38 km și cca. 6500 locuitori și are o istorie impresionantă, în secolul al XVIII-lea fiind locul de ascunzătoare a piraților și a comercianților arabi. Aici se află rezervația naturală Vallee de Mai, unde cresc palmierii Coco de Mer și care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Anse Lazio este considerată cea mai bună plajă a insulei, mărginită de stânci uriașe de granit, ce conferă un aspect spectaculos.

Iubitorii sporturilor nautice și nu numai vor găsi în Seychelles activități pe placul lor. Scufundările reprezintă cel mai popular sport, ce se poate practica tot timpul anului. Printre cele mai bune locuri de scufundare din Seychelles se numără Insulele Aldabra, insule coraligene incluse în Patrimoniul UNESCO, ce reprezintă habitatul broaștelor țestoase gigant, specie endemică. Parcul Marin din Golful Ternay este o zonă cu adâncimi de până la 19 metri, bogată în formațiuni de corali și alte vietăți marine.

Bucătăria tradițională în Seychelles este cea creolă, bazată pe condimente și pe ingrediente precum peștele, fructele de mare, carne de pui sau porc. Se simt însă și o serie de influențe africane, chinezești sau indiene. Nucile de cocos sunt folosite pentru prepararea unui sos special, delicios. Printre preparatele specifice se numără coconut fish curry, chatini requin, fruit bat sau supa tectec. Este bine de știut că pe teritoriul țării este interzis consumul băuturilor alcoolice în public.