Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Praga, orașul magic din inima Europei

Travel Tips CityBreak Special

Praga, orașul ce a primit sute de denumiri de-a lungul timpului, este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, fiind inclus în ultimii ani de fiecare dată în primele zece destinații de vacanță ale europenilor. Cu monumentele sale arhitecturale impresionante, locuitorii prietenoși și ospitalieri, celebra bere servită în pub-urile din oraș, dar și amestecul remarcabil de culturi, Praga merită a  fi vizitată cel puțin o dată în viață!

Cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești dacă alegi să vizitezi Praga. Un fel de Mecca a culturii, orașul abundă în tot felul de manifestări culturale. În ceea ce privește viața de noapte, cluburile, barurile și berăriile oferă distracție pe cinste celor ce nu vor să rămână în camera de hotel, până la primele ore ale dimineții. Numeroasele spații verzi sunt ideale pentru a te odihni după ce ai colindat străzile orașului sau după o sesiune de shopping.

Iar dacă te gândești la o vacanță romantică, Praga este alegerea perfectă. Orașul este plin de locuri frumoase, încărcate de istorie și romantism. Poți alege o călătorie în jurul centrului istoric, într-o mașină roșie de epocă, cu șofer propriu, alături de o sticlă de vin. Sau vă puteți declara și încuia dragostea pe podul cu lacăte, la capătul străzii Mala Strana. Iar dacă îți dorești o seară cu adevărat specială, poți alege să mergi la operă!

Însă Praga nu este singura destinație din Cehia ce merită vizitată. Numeroasele stațiuni balneoclimaterice recunoscute la nivel mondial, cu ape termale, carbogazoase, nămol terapeutic, benefice pentru sănătate sunt situate pe teritoriul întregii țări. Turiști din întreaga Europă vin aici pentru a folosi izvoarele în scop terapeutic sau doar pentru a se relaxa. Atmosfera plăcută, alături de apele vindecătoare sunt din ce în ce mai căutate. Cele mai vizitate astfel de stațiuni sunt: Karlovy Vary, Marienbad, Jáchymov sau Františkovy Lázně.

Karovy Vary este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare din lume. Este și cea mai mare stațiune balneară din Boemia, beneficiind de 14 izvoare termale și sulfuroase. Germanii o cunosc sub numele de Karlsbad, iar englezii ca și Carlsbad. Denumirea înseamnă Băile lui Carol, referindu-se la împăratul Carol al IV-lea, unul dintre cei mai celebri vizitatori ai stațiunii. Temperatura apelor variază între 30° şi 72°C și sunt recomandate pentru tratarea afecţiunilor gastro-intestinale, dezechilibre metabolice (diabet, gută, obezitate) boli ale ficatului, pancreasului, afecţiuni neurologice.