Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Varadero, “cea mai frumoasă plajă a lumii”

Travel Tips Vara Exotică Sejur Exotic

Este știut faptul că plajele cubaneze se numără printre cele mai spectaculoase și romantice plaje din lume, însă Varadero este considerată “cea mai frumoasă plajă a lumii”. Și pe bună dreptate! Cea mai cunoscută stațiune a Cubei, situată de-a lungul peninsulei Hicacos, este un adevărat centru exclusivist, ce se bucură de prezența unei game largi de stațiuni, menite să satisfacă orice turist.

Numită și Playa Azul, Varadero oferă nisipuri albe, strălucitoare, brize tropicale și apele liniștite ale Oceanului Atlantic. Plajele stațiunii sunt foarte curate, iar apele au o culoare azurie, spectaculoasă, perfecte pentru snorkeling sau scufundări. Pentru cei pasionați de aventură, Varadero este un adevărat paradis, pentru aici pot fi practicate cele mai diverse sporturi acvatice, precum pescuitul la adâncime sau înotul cu delfinii.

În afara principalei atracții, plaja, Varadero dispune și de atracții naturale, precum Parcul Național Punta Hicacos, Cueva de Ambrosio - o peșteră ce conține 72 de picturi rupestre, folosită ca refugiu de sclavii evadați în timpul epocii coloniale, Las Calavera - o salină abandonată despre care se crede că ar fi prima exploatare de sare făcută de spanioli în America sau Lacul Mangon - cel mai mare lac al peninsulei, ce adăpostește peste 31 specii de păsări și 24 specii de reptile.

Shoppingul este la el acasă în Varadero, unde poți găsi o mare varietate de sortimente de rom, trabucuri sau cafea. Iar în ceea ce privește viața de noapte, aceasta nu este deloc una liniștită. Discoteci, baruri, cluburi de noapte, spectacole de cabaret și restaurante țin turiștii animați până la primele ore ale dimineții. Cabaretul Continental este cel mai important cabaret din Varadero, pe scena căruia au cântat Frank Sinatra, Nat King Cole sau Maria de los Angeles Santana.

Varadero este și cel mai mare complex de resorturi din Caraibe, cu peste 50 hoteluri, ideale pentru petrecerea lunii de miere. Programele de spa, masaj și relaxare, împreună cu sistemul All Inclusive, atrag mii de turiști în hoteluri precum Iberostar Varadero, Paradisus Princesa del Mar Resort & Spa sau Paradisus Varadero, hoteluri de 5 stele.