Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Paris, mon amour

Travel Tips CityBreak Special

Cunoscut în întreaga lume drept Orașul Luminii, Paris este vizitat de turiști din întreaga lume pentru arhitectura sa, muzee și poduri, parcuri și catedrale, cafenele romantice și bulevarde impresionate, bucătăria elegantă și, nu în ultimul rând, pentru numeroasele monumente. Întemeiat acum mai bine de 2000 ani, inițial pe o insulă din mijlocul Senei, Le Ile de la Cité, Parisul s-a dezvoltat pe ambele maluri ale râului. În timp ce malul drept este recunoscut ca fiind centrul comercial al orașului, malul stâng este parte intelectuală și artistică a orașului, aici aflându-se și Universitatea din Paris.

Paris a fost dintotdeauna renumit pentru aura sa romantică și misterioasă, fiind locul în care se desfășoară acțiunea din mai multe opere literare sau filme. În “Portretul lui Dorian Gray”, Oscar Wilde afirma că “atunci când americanii buni mor, ei merg la Paris”. Paris este probabil cel mai interesant oraș european și unul dintre cele mai uimitoare orașe din lume. Din toată lumea, oamenii vin să descopere acest oraș de basm, un oraș al iubirii, al inspirației, al artei și al modei.

O excursie în Paris este escapada perfectă, în orice moment al anului. Un weekend sau câteva zile vor fi suficiente pentru a te îndrăgosti de acest oraș. Poți rătăci pe superbele bulevarde, admira bogata latură artistică și culturală a orașului, poți vizita monumentele cunoscute în toată lumea, să te relaxezi într-unul din parcurile orașului sau să te bucuri de priveliștea uimitoare din turnul Eiffel. Și să nu uităm de shopping!

În 2013, 47 milioane de turiști au vizitat Parisul, incluzând Disneyland și Versailles. Așadar, în fiecare an, Paris rămâne cel mai vizitat oraș din lume, peste Londra sau New York. Printre principalele atracții ale orașului se numără Catedrala Notre Dame, Disneyland, Basilica Sacre Coeur, Muzeul Luvru, Palatul Versailles, Turnul Eiffel, Centrul Pompidou sau Cite des Sciences. Turnul Eiffel, simbolul orașului, a fost construit pentru o expoziție, cu intenția de a fi păstrat doar temporar.

O capitală a iubirii, Orașul Luminii oferă locul perfect pentru a petrece Ziua Îndrăgostiților. Străzile pietruite, pasajele secrete, piețele fermecătoare și grădinile te vor face cu siguranță să te îndrăgostești de acest oraș. Cu farmecul său deosebit, Paris atrage îndrăgostiți din întreaga lume. Plimbări, croaziere pe Sena, seri romantice în doi sau cereri în căsătorie: cele mai bune idei îți vin în romanticul oraș. Iar vremea rece oferă scuza perfectă pentru a-ți îmbrățișa perechea în timp ce explorați capitala Franței.