Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Amsterdam - orașul contrastelor

Travel Tips CityBreak Special

Amsterdam, unul dintre cele mai interesante și fascinante orașe ale Europei, se bucură de o atmosferă relaxată, ce atrage aproximativ 20 milioane de turiști în fiecare an! În orașul în care sunt mai multe biciclete decât locuitori și cu mare parte din suprafață aflată sub nivelul mării, oamenii par lipsiți de griji, mereu cu zâmbetul pe buze și prietenoși, gata mereu să ajute un turist în căutare de câteva informații.

Cunoscut pentru canalele incredibile și arhitectura impresionantă, Amsterdam are și o viață culturală activă, dovadă fiind cele peste 30 muzee. Cele mai populare sunt muzeele Rijks, van Gogh sau Stedelijk, ce adăpostesc colecții de artă, dar la mare căutare sunt și cele mai puțin obișnuite, precum muzeul Heineken, muzeul torturii, Cabinetul Pisicii, muzeul de genți și poșete, muzeul ceaiului și cafelei sau muzeul vodcăi. Muzeul fabricii de bere Heineken este o experiență de neratat, unde poți descoperi istoria producţiei, dar şi procesul de fabricaţie al berii.

Între Piața Dam și Piața Rembrandt se află renumita piață de flori din Amsterdam, Bloemenmarkt, singura piață plutitoare de flori din lume. Pontoanele amplasate pe canalul Singel oferă o explozie de culori și mirosuri, de la cele mai frumoase lalele la narcise sau plante de apartament și chiar și suveniruri. Cea mai importantă astfel de piață a Olandei, Bloemenmarkt este deschisă clienților săi încă din anul 1862.

Căsuțele din Amsterdam sunt faimoase pentru felul în care arată, înguste, înalte și colorate în culori contrastante. Ceea ce mulți nu știu este motivul pentru care acestea au fost construite astfel: taxele se calculau în funcție de lățimea frontală a clădirilor. Din acest motiv, în Amsterdam poate fi găsită și cea mai îngustă casă din lume, cu o lățime de doar 1 metru. De asemenea, în jur de 2500 de bărci au fost transformate în locuințe de către locuitorii din Amsterdam.

Dacă alegi să te plimbi pe canalele Amsterdamului în cadrul unei croaziere, vei avea ocazia de a admira multe dintre aceste case bărci, frumos colorate și parcă așteptând mereu ca oaspeții să le calce pragul. Există una chiar și pentru pisici, De Poezenboot, ce adăpostește pisicile fără stăpân, îngrijite de voluntari. Și dacă vrei să îți transformi șederea în Amsterdam într-o experiență de neuitat, poți alege să te cazezi într-o astfel de casă plutitoare