Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Barcelona - orașul minunilor, al bucuriei și surprizelor

Travel Tips CityBreak Special Vacanțe Cu Soare

Barcelona a devenit de-a lungul timpului una dintre principalele destinații turistice ale Spaniei. O experiență de neratat pentru orice turist, Barcelona își așteaptă vizitatorii cu o serie de surprize: o istorie bogată, fiind printre cele mai vechi orașe din Europa, un oraș vesel, ce nu doarme niciodată, o cultură extraordinară și plaje uimitoare. Diversitatea comorilor artistice, arhitectura clădirilor și numele faimoșilor artiști ce și-au lăsat amprenta aici sunt motive suficiente să te facă să vizitezi Barcelona!

Situată în partea de nord - vest a țării, între Marea Mediterană și Munții Pirinei, Barcelona și-a descoperit echilibrul perfect, oferind peisaje extraordinare. Îmbinând excelent partea tradițională și cea modernă, Barcelona are reputația de cel mai modern, cosmopolit și avangardist oraș al Spaniei. După cum îți vor spune toți localnicii, Catalunia este diferită de restul Spaniei. Are o tradiție culinară diferită, propriul stil arhitectural și, bineînțeles, să nu uităm de plaje!

Costa Brava și-a căpătat numele de la sălbaticul peisaj al coastei, peisaj oferit de întâlnirea bruscă dintre munte și mare. Costa Brava se întinde pe 160 km de plajă și impresionează prin peisajele sale spectaculoase, cu golfuri împădurite, stânci înalte, plaje atractive și apa foarte albastră. Stațiunile de aici sunt potrivite atât pentru familiile cu copii, cât și pentru tineri, pe care îi atrage cu numeroasele cluburi, terase și restaurante.

Barcelona este cu siguranță o capitală a sportului. Aici, fotbalul este o religie, iar echipa orașului, FC Barcelona, este una dintre cele de succes echipe ale tuturor timpurilor. Iubirea catalanilor pentru sport este oglindită și în mulțimea evenimentelor sportive ce au avut sau au loc aici în fiecare an: Jocurile Olimpice de Vară din 1992, turneul de tenis Torneo Godo, cursa de Formula 1 sau cea de Moto GP.

Dacă dispui de mai mult timp, poți profita de ocazie pentru a vizita câteva dintre minunatele locuri din apropierea Barcelonei:

Montserrat - aflat la 60 km de Barcelona, “muntele sfânt” al Cataluniei oferă un peisaj extraordinar, dar și o mănăstire benedictină, de unde se poate admira întreaga vale.

Tarragona este un mic orășel ce adăpostește în centrul său un fort inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Sitges este ideal pentru cei în căutare de liniște și de plaje superbe. De asemenea, Sitges a fost orașul lui Facundo Bacardi, așa că puteți vizita aici și un muzeu al romului.