Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Munchen - capitala secretă a Germaniei

Travel Tips CityBreak Special

Munchen, capitala Bavariei și cel de-al treilea oraș ca mărime al Germaniei, este un important centru cultural, economic și turistic, recunoscut la nivel mondial. Considerat de mulți drept cel mai frumos oraș german, Munchen se bucură de câteva avantaje peisagistice, datorită situării sale la poalele Alpilor. Un amestec unic de traditie bavareză, arhitectură tipică și întinse zone verzi, Munchen va impresiona cu siguranță orice turist ce îi colindă străzile!

Fiind un oraș al culturii, Munchen beneficiază de câteva muzee de artă excepționale. Alte Pinakothek, Neue Pinakothek sau Pinakothek der Moderne sunt cele mai celebre și cele mai vizitate și sunt situate în cartierul muzeal Kunstareal. Cele trei muzee găzduiesc adevărate opere de artă ale unor artiști celebri, precum Albrecht Durer, Raphael, Rembrandt, Pierre-Auguste Renoir, Claude Monet, Paul Cézanne, Edgar Degas sau Vincent van Gogh. De asemenea, în Alte Pinakhotek poate fi admirată singura operă a lui DaVinci dintr-o galerie germană, "Madona cu garoafă".

Toată lumea știe că în Munchen își are sediul concernul constructor de automobile BMW. La mică distanță de sediul central al firmei se află și un muzeu dedicat celebrului brand. Indiferent dacă sunteți sau nu fani ai mașinilor, muzeul BMW merită vizitat. Deschis în anul 1972, muzeul este amplasat într-o clădire ce imită sigla brandului. Pot fi admirate limuzine luxoase, mașini decapotabile, motociclete și chiar monoposturi de Formula 1. De asemenea, puteți intra în pielea unui pilot de curse și încerca un simulator auto de antrenament pentru piloți.

Munchen este cu siguranță un paradis al berii. De altfel, berea este considerată aliment în Bavaria! Oriunde intri, este imposibil să nu poți degusta o bere tradițională bavareză. De neratat este însă o vizită la una dintre cele mai bune berării din lume: Hofbrauhaus sau Casa Berii. Berăria Regală a Germaniei a fost înființată în 1589 de către ducele Willhelm al V-lea și a trecut prin mai multe procese de extindere și remanajare. În prezent, turiști din toată lumea îi calcă pragul zi de zi.

În Munchen este o idee excelentă să folosești transportul în comun pentru a te deplasa. Deloc uimitor, sistemul de transport public este foarte bine pus la punct. Biletele se folosesc în funcție de zona în care vrei să călătorești: sunt 4 zone concentrice, iar biletele se compostează în funcție de câte zone sunt parcurse. Sigur, pentru turiști sunt recomandate abonamentele de o zi sau cele de 3 zile, cu un număr nelimitat de călătorii.