Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Nisa - regina Coastei de Azur

Travel Tips CityBreak Special Vacanțe Cu Soare

Nisa, cel de-al cincilea oraș ca mărime al Franței și cel mai mare oraș al Coastei de Azur, este un important centru turistic ce atrage turiști din întreaga lume și face legătura pe renumita rivieră franceză între stațiunile Cannes, Monte Carlo și Saint Tropez. O stațiune elegantă, cu plaje întinse, muzee și galerii de artă, shopping pentru toate gusturile, dar și numeroase cluburi, Nisa este un adevărat paradis turistic.

Nisa este una dintre cele mai căutate destinații estivale datorită marii diversități a activităților, a plajelor, promenadei, numeroaselor muzee și arhitecturii uimitoare. Printre obiectivele de neratat se numără Catedrala Notre Dame de Cimiez, Orașul Vechi sau Vieux Nice, ruinele orașului roman Cemenelum, Muzeul Matisse, Muzeul de Artă sau Galeriile Jean Renoir.

Promenade des Anglais este una din emblemele orașului, un bulevard ce se întinde de-a lungul plajei Baie des Anges, renumit pentru faleza la Marea Mediterană și pentru clădirile în stil “belle epoque”: hoteluri, cazinouri sau palate. Este un loc plin de viață, agitat tot timpul zilei. Dimineața poți zări cupluri romantice ce admiră răsăritul, spre prânz are loc circuitul către și dinspre mare, iar seara are loc un adevărat spectacol pentru turiști de toate vârstele.

Diversitatea activităților ce pot fi întreprinse în Nisa sunt completate de perspectiva relaxării pe una din superbele plaje, întinse de-a lungul mării de o intensă culoare turcoaz. Plajele Nisei se întind pe o lungime de aproximativ 7 km și pot fi atât publice cât și private, toate fiind acoperite cu pietriș și dotate cu faimoasele șezlonguri albastre. Interesant este și faptul că nu sunt acceptate animale de companie.

Carnavalul de la Nisa este unul dintre cele mai așteptate evenimente de pe Coasta de Azur. Festivitățile se desfășoară încă din Evul Mediu în cel mai vechi cartier la orașului și au loc înaintea începerii Postului Paștelui. Atracția principală o constituie bătaia cu flori (“Bataille des Fleurs”). Florile, crescute în serele orașului, sunt aruncate din carele alegorice de către personajele inedit costumate.