Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Mauritius, exclusivista destinație africană

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Mauritius este o mică insulă în Oceanul Indian, una dintre cele mai mari destinații africane, locuită de oameni prietenoși, pașnici și primitori. Printre atracțiile din Mauritius se numără resorturile luxoase, vechea capitală colonială, mâncare delicioasă, terenuri de golf și sporturi acvatice, dar și o viață de noapte animată.

Insula vulcanică formată din lagune și plaje cu nisip alb, flancate de palmieri și munți este înconjurată de cea mai mare barieră neîntreuptă de corali din lume. Ușor de explorat, Mauritius oferă o mulțime de locuri interesante de vizitat, precum capitala Port Louis, Grădinile Botanice Pampelmousse, cu peste 500 specii de plante, Grand Baie - cea mai animată stațiune sau Parcul Național Black River Gorges.

Capitala insulelor Mauritius, Port Louis oferă atât posibilități pentru distracție și shopping, cât și o atmosferă tradițională. Zona mai dezvoltată se numește Caudan Waterfront, unde se pot găsi un casino, cinema, baruri și restaurante. Atracția principală a orașului este Fortul Adelaide, o fortăreață maură construită pe un deal cunoscut drept Dealul Citadelei.

Datorită istoriei încărcate, Mauritius se bucură și de o bogată moștenire culturală, ce restrânge influențe olandeze, britanice, portugheze, franceze, africane, indiene și chineze. Limba oficială a țării este limba engleză, însă cele mai vorbite limbi sunt franceza și dialectul local - creola. În ceea ce privește steagul țării, cele 4 culori prezente au fiecare câte o semnificație: roșul înseamnă libertate, albastrul este culoarea oceanului, galbenul reprezintă soarele, iar verdele - agricultura.

Bucătăria mauritană este un amestec de trăsături specifice populațiilor de imigranți și coloniști ce s-au stabilit aici de-a lungul timpului. Astfel, se regăsesc elemente ale gastronomiei europene, asiatice, africane și indiene. Printre cele mai apreciate specialități se numără Briani - un amestec de orez, condimente, carne și cartofi, Roche Carri - ce se prepară prin frigerea pe o bucată de rocă vulcanică încinsă sau Dholl Puri - un fel de clătite.