Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Lisabona, un oraș scăldat de soare și cultură

Travel Tips CityBreak Special

Lisabona este un oraș cu adevărat încântător, unul dintre cele mai frumoase din Europa și principala destinație turistică a Portugaliei. Toate acestea se datorează amestecului dintre trecut și prezent, tradiției, vieții culturale bogate și interesante, dar și prețurilor accesibile. Deși este una dintre cele mai mici capitale ale Europei, de doar 100 km², cam cât jumătate din București, Lisabona constituie legătura între continentul european, cel african și cel american.

Cea mai vizitată parte a Lisabonei este orașul vechi, considerat un muzeu în aer liber. Este situat pe șapte dealuri joase, ceea ce face ca unele străzi să fie destul de înguste, astfel încât nu se poate pătrunde cu mașina. De aceea, în această zonă transportul este asigurat de trei funiculare și un lift. Arhitectura clasică, veche, în amestec cu cea modernă și cu clădirile futuriste fac din Lisabona o destinație de neratat!

El Torre de Belem, simbol național, este o fortăreață cu rol de apărare ce face parte din Patrimoniul UNESCO.

Castelul Sao Jorge domină orașul, fiind vizibil din orice punct al Lisabonei. Fosta reședință regală a maurilor este situată pe cea mai înaltă colină, accesul fiind posibil cu ajutorul funicularelor.

Mănăstirea Jeronimo face de asemenea parte din Patrimoniul UNESCO și este un simbol al puterii Lisabonei în epoca Marilor Descoperiri Geografice. Aici se află trupul exploratorului Vasco da Gama.

Podul Vasco da Gama este cel mai mare pod din Europa, cu o lungime de 17 200 metri, o construcție modernă și unul din simbolurile orașului.

Oceanarium Lisabona este unul dintre cele mai mari aquarium-uri in lume, construit chiar pe râul Tejo. Interesant este faptul că acvariile sunt separate între ele prin pereți transparenți, dând impresia că toate animalele înoată împreună.

Lisabona este locul ideal pentru a petrece o vacanță de neuitat, un oraș surprinzător, unde nu te poți plictisi, cu activități pe toate gusturile. Zona ce înconjoară Lisabona este la rândul ei cu adevărat spectaculoasă, cu diverse stațiuni la Oceanul Atlantic și cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Cascais, Estoril și Sintra sunt câteva din propunerile de relaxare în apropierea Lisabonei. ​​

Cascais este o stațiune modernă, fostă stațiune regală, ce oferă turiștilor toate condițiile pentru un sejur de neuitat: hoteluri excelente, plaje întinse cu nisip fin, restaurante și terase la tot pasul, dar și discoteci, baruri și cluburi de noapte.

Estoril este renumit pentru apele termale și aerul său cosmopolit, fiind numit și Riviera Portugheză. Ospitalitatea locuitorilor, hotelurile luxoase, sporturile acvatice, centre comerciale, casinouri și restaurante - toate acestea fac din Estoril o experiență turistică unică.

Sintra se remarcă prin peisajele montane și pădurile luxuriante, fiind un loc desprins din povești. Înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost lăudat de-a lungul timpului de către scriitori portughezi și nu numai în operele lor.