Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Costa Amalfi, sofisticata perlă a Mediteranei

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Unul dintre cele mai frumoase locuri ale lumii, Coasta Amalfitană pare a fi un peisaj scos de pe pânza unui mare artist. Marea de culoare turcoaz, peisajele stâncoase, căsuțele albe și florile viu colorate au făcut ca această destinație să fie una de top, fiind și preferata mai multor celebrități. De asemenea, Coasta Amalfitană se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1997.

Costa Amalfi este una din cele 500 destinații turistice pe care National Geographic le recomandă a fi vizitate cel puțin o dată în viață și pe bună dreptate. Orășelele coastei sunt legate între ele de unul dintre cele mai frumoase drumuri ale Europei, cu zeci de serpentine, ce oferă panorame superbe, numit de localnici Nastro Azzuro sau Panglica Albastră. Printre cele mai vizitate orășele se numără Amalfi, Atrani, Conca dei Marini, Maiori, Positano sau Ravello.

Amalfi, orașul care dă numele coastei, a fost prima din cele patru republici maritime ale Italiei. Căsuțele albe, situate pe stânci și conectate prin alei înguste și trepte, formează un peisaj pitoresc. În centrul pieței principale se află Catedrala Sfântului Andrei. Muzeul Hârtiei și Arsenalul Republicii Maritime merită de asemenea vizitate. Amalfi beneficiază de o singură plajă, însă toate hotelurile oferă plaje private.

În ceea ce privește suvenirurile pe care le puteți achiziționa de pe Coasta Amalfitană, limoncello este cu siguranță câștigătorul. Lichiorul tradițional al regiunii, preparat din coajă de lamâie, trebuie să însoțească fiecare masă pe parcursul sejurului. Este bine de știut însă că acest conține 35% alcool. Pentru curioși, există și posibilitatea asistării la prepararea celebrei băuturi.

Unele dintre cele mai luxoase hoteluri ale Italiei se află pe Costa Amalfi. Ideale pentru relaxare sau pentru escapade romantice, acestea oferă servicii de cea mai bună calitate. Iar faptul că au plaje private constituie cu siguranță un mare plus. Specialiștii noștri îți recomandă Grand Hotel Convento di Amalfi, un incredibil hotel de 5 stele, sau hoteluri de 4 stele precum Tramonto d’Oro, Luna Convento sau Due Torri.