Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Filipine - 7000 de insule cu oameni primitori

Travel Tips Vara Exotică Sejur Exotic

Filipine, arhipelagul din Oceanul Pacific ce constă în peste 7000 insule, se remarcă prin terasele de smarald unde se cultivă orez, mega-orașele sale, vulcani uimitori și, în primul rând, prin oameni mereu cu zâmbetul pe buze și prietenoși. Numele arhipelagului a fost dat de regele Philip al II-lea al Spaniei, fiind colonie spaniolă timp de aproape patru secole.

Filipine este o lume cu totul aparte, un colț de paradis care va impresiona orice turist. Datorită multitudinii de insule, plajele sunt la tot pasul și sunt de-a dreptul incredibile, cu peisaje demne de a fi imortalizate pe cărțile poștale. De la fâșii de nisip în mijlocul oceanului și până la insule uriașe precum Samar, Luzon sau Mindanao, insulele arhipelagului Filipine sunt gata pentru a-și primi turiștii.

Despre Boracay se spune cum că ar fi cea mai exotică insulă a lumii. Cu o suprafață de doar 10 km², Boracay este cunoscută pentru plaja cu nisip alb, White Beach, inclusă constant în topul celor mai bune plaje ale lumii. Această plajă este compusă din trei sectoare: primul sector, în nord, are deschiderea cea mai mare și cele mai luxoase resorturi. Al doilea sector este cel în care se găsesc magazinele, restaurantele și cluburile, iar sectorul sudic este potrivit celor ce își doresc liniște.

Filipine este vizitată anual de un număr mare de pasionați ai scufundărilor. Barierele de corali se întind în jurul arhipelagului pe aproximativ 40 000 km², așa că Filipine este un adevărat paradis pentru aceștia. Școli de scufundări, instructori, numiți dive buddies și ghiduri pentru locațiile unde se pot practica aceste activități se întâlnesc la tot pasul. Este bine de știut faptul că pentru scuba diving, scufundările la mare adâncime, este nevoie de permis, spre deosebire de snorkeling.

Terasele de orez din regiunea Banaue sunt numite și a opta minune a lumii și oferă o superbă priveliște de smarald.

Lacul Sebu se remarcă prin prezența unui trib indigen ce trăiește aici și care și-a păstrat neschimbate obiceiurile și tradițiile.

Orașul Manilla este o adevărată încântare pentru turiști, oferind numeroase obiective istorice, precum ruinele antice, Catedrala, sau ruinele Fortului Santiago.

Parcul Național Cele 100 insule cuprinde 123 insule sculptate în apele oceanului, cu forme ciudate, asemănătoare ciupercilor.

Lacul vulcanic Taal și orașul Tagaytay, construit pe marginea craterului unui vulcan inactiv, sunt de asemenea obiective ce nu trebuie ratate.