Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Malaga - aer de vacanță sub soarele Mediteranei

Travel Tips CityBreak Special

Malaga este o destinație specială a Spaniei, un oraș cosmopolit ce se remarcă prin cultură, istorie, tradiții, mâncare bună și localnici primitori. Situat pe Costa del Sol, la doar 120 km de coasta nordică a Africii, Malaga este cel mai sudic mare oraș al Europei, dar și unul dintre cele vechi orașe ale continentului.

Capitala provinciei Costa del Sol a fost întemeiat de fenicieni, condus apoi de către cartaginezi, Imperiul Roman și de către mauri, fiind recuperat de către creștini în 1487, în perioada Reconquistei. Așadar, Malaga a cunoscut o istorie bogată, fapt ce ce reflectă în diversitatea stilurilor arhitecturale și a culturii. Centrul istoric al orașului este principala atracție, cu monumente surprinzătoare.

Catedrala din Malaga este una dintre cele mai impunătoare construcții ale orașului, la care lucrările s-au desfășurat între anii 1528 și 1783.

Muzeul Picasso este găzduit de Palacio de Buenavista, fiind cel mai mare și cunoscut muzeu dedicat artistului născut în Malaga.

Portul Malaga este una dintre cele mai frumoase atracții. Promenada Paseo del Parque face legătura între piața din port și arenele unde au loc coridele.

Parcul din apropiere, care este de fapt o grădină botanică și a cărei construcție a început în anul 1896, conține specii floristice strânse de pe 5 continente și aclimatizate aici.

Castelul Alcazaba este o fortificație maură construit pe locul unei cetăți romane ce adăpostește acum două muzee: Muzeul Arheologic și Muzeul de Ceramică.

Iar dacă ai terminat cu vizitarea orașului și te gândești la relaxare, trebuie să știi că Malaga se bucură de peste 300 de zile cu soare în fiecare an. Clima blândă, fabuloasele hoteluri și superbele plaje din apropiere o transformă cu siguranță într-o destinație de vacanță deosebită. De asemenea, orașul este cunoscut pentru excelentele sale vinuri și pentru celebrele stafide “pasas”.

Este cunoscut faptul că plajele Malagăi și ale Costei del Sol sunt tot timpul pline, iar distracția este la locul ei aici. Cele 16 plaje din Malaga au o lungime de 15 km, dintre acestea remarcându-se La Malagueta, situată cel mai aproape de oraș și accesibilă prin intermediul promenadei. Alte plaje ce oferă diverse facilități sunt El Candado, Las Acacias, Banos del Carmen, Misericordia sau San Andres.