Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Londra - culoare, energie și distracție

Travel Tips CityBreak Special

Londra este o capitală europeană de top, un oraș cosmopolit ce merită văzut cel puțin o dată în viață.​

Este cu adevărat un oraș special, cu o cultură aparte, la care contribuie și cele 300 naționalități diferite pe care le găzduiește. Cele peste 240 muzee, galerii de artă, teatre și cinematografe atrag anual milioane de turiști. Sigur, acestora li se adaugă obiectivele turistice recunoscute la nivel mondial, precum Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Palatul Buckingham, Turnul Londrei, Westminster Abbey sau Trafalgar Square.

Este imposibil să nu știi ceva despre Londra, orașul cu cele mai multe simboluri. Pe lângă aceste obiective turistice, tuturor ne vin în minte numeroase imagini atunci când vorbim despre Londra. Autobuzele etajate de culoare roșie double deckers, taxiurile negre, cabinele telefonice roșii sau Garda Reginei sunt doar câteva dintre acestea. În ceea ce privește simbolurile naționale, acestea​ sunt Crucea Sf. Gheorghe, de pe drapelul țării, cei trei lei de pe emblemă și trandafirul roșu​.​

Capitala Regatului Unit este fără îndoială caracterizată de o animată și dinamică viață de noapte. Cluburile de noapte și barurile sunt deschise până la primele ore ale dimineții, oferind vizitatorilor Londrei adevărate experiențe memorabile. Hoxton și West End sunt cartierele londoneze ale distracției, însă cu siguranță vei găsi o posibilitate de a te simți bine oriunde te-ai afla în Londra.

Londra este anual gazda a mai multor evenimente și festivaluri, unele dintre ele renumite în întreaga lume:

Chelsea Flower Show, cel mai important festival horticol european, va avea loc în acest an între 24 și 28 mai.

Trooping the Colour este parada ce sărbătorește aniversarea reginei. Deși ziua de naștere a acesteia este în luna aprilie, britanicii o sărbătoresc în luna iunie, când vremea este favorabilă.

Turneul de tenis de la Wimbledon este cel mai important și singurul disputat pe iarbă dintre cele patru turnee de Grand Slam ale lumii. Are loc la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie.

Carnavalul Notting Hill este cel mai mare carnaval stradal din Europa și va avea loc pe 28 și 29 august în acest an. Este o explozie de culoare și muzică ce celebrează diversitatea culturală a Regatului.