Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Capri, o destinație magică și exclusivistă

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Capri, insula muntoasă de doar 10 km² situată în Golful Napoli, este o adevărată destinație exclusivistă, recunoscută pentru peisajele sale spectaculoase. Capri este o insulă a miturilor, ce variază de la farmece ale sirenelor la povești și edificii din Roma Antică și la escapade ale celebrităților din anii 50. Împăratul Roman Tiberius a transformat Isola di Capri în reședința lui, construindu-și aici 12 vile magnifice.

Insula este împărțită în două orașe: primul poartă numele insulei, în timp ce cel de-al doilea este Anacapri. În Capri sunt amplasate hotelurile și tot aici se află portul, Marina Grande, dar și principala piață a insulei, Piazza Umberto I, cunoscută și ca "La Piazzetta". Anacapri este situat pe un platou, iar de aici se poate urca pe muntele Solaro, cel mai înalt punct al insulei, de 589 metri.

Grota Albastră sau "Grotta Azzurra", considerată de mulți unul dintre simbolurile insulei, este o peșteră marină cu apa de un albastru intens. Această culoare este dată de reflectarea luminii soarelui în nisipul de pe fundul peșterii. Grota are o deschidere în stâncă de 50 metri și o adâncime de 150 metri. Aici au fost găsite și rămășite ale unei statui a lui Triton, zeul apei, ce datează încă din secolul I.

Este important să știți că în cazul în care căutați întinderi mari de nisip auriu, Capri nu este alegerea ideală! Aici, plajele sunt mici, de doar câțiva metri pătrați, mini-golfuri ascunse printre stânci, cu pietricele. Sigur, găsiți aici cluburi ce oferă șezlonguri, umbrele, restaurante și cafenele. Acestea sunt dispuse în Marina Grande, Marina Piccola, Faraglioni și Faro.

Marina Grande beneficiază de cea mai mare plajă a insulei, aflată chiar lângă port. În ciuda acestei proximități, apa este incredibil de curată.

Marina Piccola se bucură de cele mai luxoase plaje ale insulei.

Faraglioni sunt trei stânci ce se ridică din Mediterană, un alt simbol al insulei. La baza acestora se găsesc două cluburi private, fiecare dispunând de câte un restaurant excelent.

Faro di Punta Carena este plaja preferată a locuitorilor insulei. Aici, te poți bucura de priveliștea unui apus spectaculos.