Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Madrid - coride, tapas și flamenco

Travel Tips CityBreak Special

Vibranta capitală a Spaniei este cu siguranță centrul țării, atât fizic, cât și cultural, financiar și administrativ. Este un oraș căruia nu îi lipsește nimic, indiferent  de preferințele turiștilor săi. Nu este un oraș litoral, însă recuperează prin galerii de artă, grădini luxuriante, străzi pietruite înțesate cu baruri animate, unde se servesc tapas, și o atmosferă veselă în orice moment al zilei sau al săptămânii.

Capitala Spaniei încă din secolul al 16-lea, Madrid este un oraș special. Este singura capitală europeană care nu este situată pe cursul unui râu, dar și capitala europeană aflată la cea mai mare altitudine, fiind amplasată pe un platou, la cca. 650 metri deasupra nivelului mării. Datorită poziției sale, a fost tot timpul un important nod de comunicații, ceea ce a favorizat dezvoltarea orașului.

Madrid se bucură de trei mari galerii de artă, situate în apropiere una față de cealaltă. Acest complex a fost numit Triunghiul de Aur al Arteiși constă în Muzeul Prado, Muzeul Thyssen - Bornemisza și Muzeul Național Centrul de Arte Reina Sofia.

Piețele din Madrid sunt de asemenea obiective turistice importante. Cea mai importantă este Plaza Mayor, asemănătoare cu Place des Vosges din Paris. În schimb, cea mai frumoasă este considerată a fi Plaza Cibeles, în special datorită clădirilor ce o înconjoară și fântânii dedicate zeiței romane a naturii, Cibele. Aceasta a devenit și un simbol al Madridului.

Madrid este cunoscut și ca un important centru comercial al Europei. Străzile cunoscute pentru shopping sunt Almirante, Conde de Xiquena, Princesa și Gran Via.

Madrid este fără îndoială un oraș în care nu te poți plictisi. Viața de noapte este o altă atracție de neratat, iar diferitele evenimente ce au loc aici sunt cu adevărat incredibile. Spectacolele de flamenco și coridele completează opțiunile de petrecere a timpului liber în Madrid. Amplasarea sa în centrul Spaniei face ca Madrid să fie și un excelent punct de plecare către destinații superbe, ce merită de asemenea vizitate.

În drumul spre Avila și Segovia, în Sierra de Guadarama, se află Palatul și Mânăstirea El Escorial, un complex arhitectonic renascentist aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Complexul ce datează din anul 1557 cuprinde mai multe monumente: mânăstirea, cripta, palatul, muzeul sau biblioteca.

În Segovia, orașul situat la 87 km de Madrid, se află un alt obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO - Apeductul Roman. Tot aici poate fi vizitat și Castelul Alcazar, unul dintre cele mai faimoase castele ale Spaniei.

Orașul Toledo este locul nașterii lui El Greco, dar și un oraș cu o istorie deosebită, ce a îmbinat de-a lungul secolelor cultura creștină cu cea maură și cea evreiască. Orașul este în patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1986.