Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Berlin - un oraș al contrastelor

Travel Tips CityBreak Special

Berlin, capitala Germaniei, este cu siguranță un oraș al contrastelor și al îmbinărilor armonioase, unde estul întâlnește vestul, istoria întâlnește viitorul și arta clasică întâlnește arta de stradă. Numeroși turiști sunt atrași de vibrația culturală unică, stilul de viață dinamic și farmecul deosebit al Berlinului. Este și cel mai mare oraș al țării, iar parcurile largi, pădurile și lacurile îi conferă o atmosferă destinsă și relaxată.

Berlin este un oraș al artelor și al culturii. Există aici peste 170 de muzee, însă cele mai celebre se află pe “Insula Muzeelor”, complex aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, ce cuprinde 5 muzee faimoase: Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Bode Museum, Neues Museum. De asemenea, teatrele, spectacolele de operă sau cabaretele oferă zilnic spectacole pentru toate gusturile.

Poarta Brandenburg este simbolul reprezentativ al capitalei Germaniei, cu o istorie bogată și fascinantă.

Fernsehturm sau Turnul Televiziunii este cea mai înaltă structură din oraș, cu 368 metri și are în vârf un restaurant rotitor, ce oferă priveliști uimitoare.

Potsdamer Platz este una dintre cele mai aglomerate piețe europene, cu numeroase magazine, restaurante, baruri și cafenele.

Domul din Berlin este cea mai impresionantă biserică a orașului, cu o înălțime de 115 metri, construită în stil baroc.

Zidul Berlinului a fost construit în 1961 și a constituit o barieră de separare între Berlinul de Vest și Republica Democrată Germană. Cea mai cunoscută parte a zidului este punctul de trecere Checkpoint Charlie.

Berlin este una dintre capitalele europene ce nu poate fi vizitată doar într-o săptămână, deoarece aici întotdeauna turiștii vor mai găsi ceva nou de facut. Calendarul Berlinului este unul foarte încărcat, plin de numeroase evenimente, printre care Festivalul Luminilor, Festivalul de Film Berlinale, Carnavalul Multicultural sau Festivalul Muzicii Rock.

Așadar, când ajungi în Berlin, trebuie să știi ce poți face. Iată recomandările specialiștilor noștri:

Fête de la Musique - berlinezii sărbătoresc venirea verii cu un festival de muzică, în cadrul căruia numeroși artiști oferă spectacole în aer liber, intrarea fiind liberă. În acest an are loc pe 21 iunie.

OpenAir Gallery - are loc pe Podul Oberbaum, care se închide circulației și oferă un spectacol de artă, unde peste 100 artiști își expun sculpturile, picturile și fotografiile. Se va desfășura între 5 iunie și 3 iulie 2016.

Festivalul Internațional al Berii are loc între 5 și 7 august și va aduna și în acest an peste 800 000 vizitatori din toată lumea în centrul orașului, la “cea mai mare Biergarten din lume“.