Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Costa Blanca, o destinație pentru toate gusturile

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa Blanca sau Coasta Albă este denumirea dată de spanioli coastei de la Marea Mediterană cu o lungime de 200 km. Renumită pentru apele de culoarea turcoazului, kilometri de plajă cu nisip, petreceri animate și o viață de noapte vibrantă, regiunea litorală din provincia Alicante se numără printre cele mai aglomerate destinații turistice europene.

Atracția principală a Costei Blanca este reprezentată de plajele sale, ce au primit distincția Blue Flag pentru curățenia lor, apele limpezi și nisipul alb. De la plajele bine - cunoscute la golfuri izolate și zone stâncoase, există numeroase posibilități de a alege unde vrei să te relaxezi. Unele zone sunt perfecte pentru înot și schi nautic, altele pentru windsurfing sau snorkeling. Facilitățile prezente aici pot satisface orice turist: familii cu copii, cupluri sau grupuri de prieteni.

Arena Bol este una dintre cele mai impresionante plaje ale regiunii, cu o întindere de 1200 metri de nisip auriu, presărat cu palmieri. De aici se poate admira Peñon de Ifach, o rocă calcaroasă ce răsare din mare, simbolul Costei Blanca.

Les Deveses se bucură de o lungime impresionantă, de 4870 metri și este un adevărat paradis pentru practicanții de windsurfing și kitesurfing.

El Moraig este o plajă unică, înconjurată de stânci. Un râu subteran își varsă apele aici, iar amestecul acestora cu apele mării crează diferențe termice, asemănătoare celor dintr-un spa!

În Costa Blanca, viața de noapte poate fi atât agitată, cât și liniștită, în funcție de preferințele fiecăruia. Regiunea este recunoscută ca fiind una dintre principalele destinații mediteraneene în ceea ce privește viața de noapte, așa că aici vei găsi sute de baruri și cafenele. Discotecile și cluburile de cabaret, barurile și restaurantele sunt toate aglomerate, cu muzică live ce variază de la salsa la jazz și flamenco. Însă departe de stațiunile pline de viață, există resorturi în sate tradiționale, ce oferă turiștilor cursuri de gătit sau vin produs local.

Benidorm este stațiunea preferată a spaniolilor și nu numai, numită și Dubaiul Mediteranei. Are un specific aparte, cu peste 300 zgârie-nori. Până în 1960, Benidorm era doar un sat pescăresc liniștit, urmând apoi o serie de măsuri ce l-au transformat în magnificul oraș de astăzi.

Calpe este o stațiune mai liniștită, presărată cu case de vacanță ale vedetelor. Stațiunea este înconjurată de munți, cu o plajă cu nisip fin și intrare lină în mare.

Albir este o stațiune mică, dar modernă, foarte pitorească și înconjurată de rezervația naturală Sierra Helada.

Alicante este unul din orașele importante ale Spaniei și capitala provinciei cu același nume, oferind vizitatorilor săi atât plajă și mare, cât și istorie și cultură, precum și celebra promenadă Paseo de la Explanada.