Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Sardinia, o călătorie peste marea de smarald

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

O vacanță în Sardinia este cu adevărat ceva ce și-ar dori oricine, un paradis ce ascunde nenumărate surprize. Situată în mijlocul Mediteranei, insula este o regiune predominant muntoasă, cu peisaje naturale care îți taie răsuflarea.

Cu peste 1840 km de coastă, Sardinia oferă vizitatorilor săi unele dintre cele mai limpezi și frumoase ape ale Mării Mediterane. Multe dintre plajele insulei sunt cunoscute la nivel mondial, precum Villasimius, Cala Luna, Phi sau Liscia Ruja. Stațiunile de aici sunt grupate pe toată coasta insulei, însă se remarcă de departe Costa Smeralda, exclusivista zonă preferată de celebrități.

Porto Cervo este una dintre cele mai luxoase stațiuni, cu un superb port, menit să primească ambarcațiunile care acostează aici în fiecare vară.

Golfo Aranci oferă servicii excelente, iar plajele micuțe, precum Cala Moresca, Greca Cala, Cala Sabina sau Plaja Albă sunt cu adevărat încântătoare. Pe 15 august are loc Festivalul Peștelui, ocazia excelentă de a cunoaște tradițiile locului.

Olbia dispune de o varietate de restaurante, baruri, magazine și posibilități de distracție, iar plajele alternează cu zonele stâncoase, oferind peisaje superbe.

Porto Rotondo este destinația celor bogați, cu o animată viață de noapte și cele mai exclusiviste cluburi.

Cagliari, capitala insulei, datează de pe vremea fenicienilor. Denumirea orașului în limba sardă este Casteddu, însă numele de astăzi derivă din vechea denumire, Karalis. Orașul este împărțit în patru zone: Castello - unde se află cele mai multe din vechile fortificații, castele și turnuri, Marina - vechiul centru comercial, Stampace - centrul orașului cu Piazza Yenne și bulevardul principal, Largo Carlo Felice și Villanova sau Biddanoa.

Grota Neptun este o peșteră remarcabilă în apropiere de Alghero și una dintre principalele atracții turistice ale insulei, poate fi vizitată doar când apele sunt calme.

Su Nuraxi Nuraghe este cea mai cunoscută construcție a culturii Nuraghi, ce datează de la cca. 1500 î.Hr. Este reprezentată prin fortificații conice, cu interioare boltite și unite cu etajele superioare prin holuri de acces.

Castelsardo este un orășel situat în nord - vestul insulei, dezvoltat în jurul unui castel medieval. Zidurile orașului vechi s-au păstrat intacte. Castelul Castelgenovese a fost ridicat în secolul al XII-lea și găzduiește astăzi Muzeul de Împletituri Mediteraneene, dedicat împletirii coșurilor, o activitate tradițională.