Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Călătorie în Regatul Surâsului

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Thailanda, exotica țară asiatică, înseamnă mult mai mult decât moderna capitală Bangkok, plajele impecabile din Koh Samui sau animata și vibranta Pattaya. Regatul din sud - estul Asiei se bucură de o cultură unică, vestigii istorice incredibile și peisaje remarcabile, completate de localnici prietenoși, mereu cu zâmbetul pe buze.

Bangkok, capitala și cel mai important oraș al țării, este adesea numit și “Orașul Îngerilor” sau “Veneția Orientului”. Considerat a fi unul dintre cele mai mari centre comerciale ale lumii, orașul este un spectacol în sine: tarabe cu flori și fructe viu colorate, diverse obiecte de artizanat, muzică și dansuri în aer liber. Însă pentru cei ce preferă relaxarea pe plajă, insulele Thailandei sunt alegerea ideală.

Cea de-a treia insulă ca mărime a țării, Koh Samui sau "Insula Cocotierului" beneficiază de o vreme excelentă pe aproape tot parcursul anului. Plajele sunt minunate, hotelurile sunt excelente, iar serviciile sunt impecabile. Printre principalele atracții se numără formațiunile stâncoase de la Lamai Bay, grădinile cu fluturi, fermele în care se prelucrează nucile de cocos, centrele de masaj si relaxare, grădina de la Ban Makam saui spectacolele cu reptile.

Thailanda oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Explorarea oceanului este principala activitate preferată de către turiști. Activități precum scuba diving sau snorkeling se pot practica în insulele Phuket, Phi Phi, Surin sau Similan. Pe de altă parte, pentru cei care doresc să viziteze moștenirile culturale ale țării, sunt de neratat Palatul Regal sau Templul lui Buddha din Bangkok, precum și templul Wat Phra Thong din Phuket.

Thailanda beneficiază de o gamă variată de hoteluri, de la cele foarte scumpe și exclusiviste la bungalow-uri pentru bugete reduse. Interesant este faptul că, în special pe insule, hotelurile oferă surprize și reduceri speciale pentru turiștii aflați în luna de miere. Printre cele mai cunoscute hoteluri care oferă astfel de pachete se numără Anantara Bophut Resort & Spa, Melati Beach Resort & Spa, The Surin Phuket, Outrigger Laguna Phuket sau Anantara Phuket Layan Resort & Spa.