Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Milano, sofisticare la superlativ

Travel Tips CityBreak Special

Milano este un oraș a cărui sofisticare și eleganță îl face să fie demn de trecut pe lista orașelor de văzut cel puțin o dată în viață. Capitala Lombardiei și al doilea oraș ca importanță al Italiei are multe de oferit turiștilor săi: monumente recunoscute la nivel internațional, colecții de artă de o nespusă valoare, o viață de noapte animată, fotbal de primă clasă și shopping de cea mai înaltă clasă.

Capitala financiară a Italiei este un oraș istoric, cu numeroase biserici și muzee, a căror vizitare necesită cel puțin o săptămână, precum și parcuri și cafenele ce invită la relaxare. Monumentele orașului atrag anual peste 6 milioane de turiști din întreaga lume. Pe lângă catedrala care este și simbolul orașului, printre acestea se numără teatrul La Scala, Clădirea Pirelli, stadionul San Siro, Castelul Sforzesco sau Biserica Santa Maria alle Grazzie, ce găzduiește celebra Cina cea de Taină a lui Da Vinci.

Așadar, atunci când îți plănuiești o vizită în șarmantul oraș italian, iată o listă cu ce nu trebuie să ratezi:

Lasă-te inspirat de Cina cea de Taină - cea mai cunoscută operă de artă aflată în Italia poate fi destul de greu de văzut, dacă nu îți cumperi bilet din timp!

Admiră priveliștea de pe acoperișului Domului - Urcă cele 150 trepte până pe acoperișul catedralei pentru a admira impresionanta panoramă.

Descoperă opera de artă nefinalizată a lui Michelangelo - Castelul Sforzesco, fosta reședință a familiilor de nobili Visconti și Sforza găzduiește 12 mini-muzee, dar și ultima sculptură a lui Michelangelo, nefinalizată, Pieta Rodanini.

Înscrie un gol pe San Siro, bucură-te de atmosfera incendiară de pe San Siro în timpul unui derby AC Milan - Internazionale Milano sau fă un tur al stadionului într-o zi în care nu este meci - poți trage cu ochiul în vestiarele echipelor :)

Milano concurează de câțiva ani cu Paris pentru renumele de capitală a modei. Este locul în care toți împătimiții de modă vin pentru a achiziționa ultimele creații ale celor mai renumiți designeri. Galleria Vittorio Emanuele este locul principal de promenadă și unul dintre cele mai vechi centre comerciale ale lumii. Magazinele sofisticate se află în zona Montenapoleone, în așa-numitul Quadrilatero d’Oro. Magazinele de aici sunt adevărate opere de artă, unde expun designeri ca Gucci, Prada, Armani, Moschino, Valentino, Versace sau Cartier.

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți explora și împrejurimile orașului. Aici se află impresionantele lacuri Como și Maggiore, precum și orașul Varese și lacul cu același nume. Peisajele impresionante oferite de Alpii Dolomiți au inspirat de-a lungul timpului mai mulți compozitori sau scriitori, iar acum sunt printre destinațiile preferate de către cuplurile romantice. Către oricare dintre aceste locuri se poate ajunge foarte ușor cu trenul din Milano.