Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Zakynthos - idilica insulă a Mediteranei

Travel Tips

Zakynthos, insula ce aparține Arhipelagului Ionic, este una dintre cele mai frumoase și mai populare insule ale Mediteranei. Situată la sud de Kefalonia, această insulă este faimoasă pentru plajele întinse, cu nisip foarte fin, apa extrem de limpede și viața de noapte animată, ceea ce o face o destinație preferată în special de către cei tineri.

Privită de sus, insula pare a avea forma unei săgeți, cu vârful îndreptat către nord - vest. Conform legendei, insula a fost preferata zeilor Olimpului, Artemis și Apollo. Peisajele idilice, apele limpezi și albastre, peșterile desprinse parcă din povești cuceresc în fiecare an milioane de turiști ce ajung aici de pe întreg continentul.

Multe dintre plajele din sudul insulei sunt celebre pentru că adăpostesc broaștele țestoase Caretta Caretta, specie protejată de lege. Printre cele mai frumoase plaje se numără Navagio, Laganas, Banana Beach, Porto Vromi sau Xigia. Vedeta insulei este însă Plaja Navagio, accesibilă doar cu vaporul. Aici, epava unui vas scoțian de contrabandă, pe jumătate îngropată în nisip, despre care nimeni nu știe cum a ajuns pe insulă, este atracția principală.

Când ajungi în Zakynthos, trebuie neapărat să vizitezi și împrejurimile și să experimentezi tot ceea ce insula are de oferit. Orașul Zante, capitala economică și culturală a insulei, este de neratat. Încercați un tur cu vaporul în jurul insulei, explorarea Grotelor Albastre, admirarea superbelor apusuri de soare, experiența serilor tradiționale grecești sau a cluburilor de noapte. Toate stațiunile din Zakynthos au câte ceva unic de oferit.

Laganas este principala stațiune a insulei și totodată cea mai aglomerată. Aici sunt cele mai multe restaurante, taverne și cafenele, dar și centre pentru închirierea de echipamente pentru sporturile nautice, biciclete sau mașini.

Argassi este situată în apropiere de Zante și este renumită în principal pentru viața de noapte agitată. Și aici se pot practica diverse sporturi nautice.

Kalamaki atrage prin atmosfera relaxantă și prin peisajele pitorești. Este mai liniștită și beneficiază de o plajă superbă.