Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Barcelona, cel mai bun oraș cu plajă din lume

Travel Tips CityBreak Special

Barcelona este cel mai populat oraș al Comunității Autonome Catalonia și al doilea oraș ca mărime din Spania. Peste 8 milioane de turiști vizitează anual orașul spaniol, acesta fiind cel de-al treilea cel mai vizitat oraș din Europa, dupa Londra și Paris. Orașul este un important centru cultural, cu un bogat patrimoniu. Operele arhitecturale ale lui Antonio Gaudi sau Lluis Domenech I Montaner sunt simboluri recunoscute pretutindeni.

Originile Barcelonei sunt încă disputate, existând două legende despre întemeierea orașului. Conform uneia dintre ele, Barcelona a fost întemeiată de legendarul Hercule, cu 4 secole înainte de întemeierea Romei. Însă cealaltă legendă spune că Barcelona a fost fondată de Hamilcar Barca, un general cartaginez. Atât catalana, cât și spaniola sunt limbi oficiale în Barcelona. Chiar dacă spaniola este auzită mai frecvent, peste 95% din locuitorii Barcelonei înțeleg limba catalană.

Barcelona este considerat “cel mai bun oraș cu plajă din lume”, conform celor de la National Geographic. Însă interesant este faptul că până în anul 1992, zona de coastă a orașului era dedicată exclusiv industriei. Însă în 1992 întregul oraș a fost restructurat, cu ocazia organizării Jocurilor Olimpice. De asemenea, plaja Barceloneta este catalogată drept “cea mai bună plajă urbană a lumii”, distincție acordată de Discovery Channel.

Posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt destul de numeroase în Barcelona. Este bine de știut faptul că multe din obiectivele turistice ale orașului pot fi vizitate gratuit. Celebrul Parc Guell, creația lui Gaudi, se numără printre acestea. Iar multe dintre muzee au intrarea liberă în prima duminică a fiecărei luni. Las Ramblas, cea mai cunoscută zonă a Barcelonei, este dedicată iubitorilor de shopping. Cinci străzi s-au unit pentru a forma celebrul bulevard.

La doar 30 minute distanță de Barcelona se află La Roca Village Outlet, unul dintre cele mai căutate outleturi din Europa de către împătimiții de cumpărături. Peste 100 magazine cu haine, bijuterii, parfumuri sau jucării de la cele mai cunoscute branduri își așteaptă clienții. Pe lângă reducerile foarte mari, outletul impresionează și prin arhitectura catalană. Dacă doriți să ajungeți la La Roca Village, trebuie să știți că autobuzul Shopping Express pleacă la fiecare 2 ore de la Fontanella Calle.