“Orașul Etern”, “Orașul de pe Șapte Coline”, “Caput Mundi”, oricum o numim, Roma este un oraș magic, unde la fiecare pas întâlnim urme ale unei istorii mărețe.
Iată care sunt atracțiile pe care trebuie neapărat să le vezi când ajungi în Roma:

rome-2294191_1920

Colosseumul, simbolul Romei, numit și “Amfiteatrul Flaviilor”, este cel mai mare amfiteatru al lumii antice, cu o capacitate de 70 000 locuri. Iar de la 1 noiembrie, două noi niveluri se vor deschide pentru vizitatori.
Fontana di Trevi, cea mai celebră fântână a orașului, este dedicată zeului Neptun. În fiecare noapte, în jur de 3000 euro sunt scoși de pe fundul fântânii și utilizați în scopuri caritabile.
Pantheonul, templul tuturor zeilor, este singura construcție din lume ce a rămas cu acoperișul original din perioada romană. Fără ferestre, lumina pătrunde în monument printr-o deschizătură din centrul cupolei, cu diametrul de 9 metri.
Bocca della Verita, sculptura devenită celebră după ce a apărut în filmul “Vacanță romană” cu Audrey Hepburn, este însoțită de legende conform cărora monumentul ar fi un detector de minciuni pentru partenerii infideli.
Forumul Roman, inima Romei Antice, este cel mai mare sit de săpături arheologice din Roma. Printre ruinele forumului se găsește și Templul vestalelor, unde era păstrată flacăra sacră a Romei, simbolul ce ardea continuu.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL
Descoperă atracțiile de neratat ale Romei într-un CityBreak Special CMB: "Pe urmele "Illuminati".