/ Travel Tips

Top 5 feluri de mâncare pe care trebuie să le savurezi în Grecia

Grecia nu este cunoscută și iubită doar pentru plajele sale fabuloase și pentru peisajele care îți taie răsuflarea. Este și un adevărat paradis pentru gurmanzi, cu o bucătărie mediteraneană plină de arome savuroase și unice.
Astăzi aflăm care sunt cele mai apetisante preparate tradiționale grecești:

Souvlaki este fast-food-ul tradițional. Bucăți mici de carne și legume pregătite pe grătar sunt învelite în pită aburindă, alături de roșii, ceapă și renumitul tzatziki, specialitate de sos din iaurt grecesc, castraveți și usturoi. O bunătate!

Spanakopita este servit ca gustare sau aperitiv și este făcut din spanac, brânză telemea grecească, ceapă, ouă și condimente, toate învelite în filo, un aluat subțire care permite aromelor să se întrepătrundă spectaculos.

Tomaotokeftedes sunt gogoși făcute din tomate, tradiționale în Santorini și Syros. Tomatele trebuie stoarse bine pentru a pregăti acest preparat, la care se mai pun mentă și ceapă tocată pentru un mixt de arome surprinzătoare.

Amygdalota este un fursec din migdale, fără gluten, foarte popular în Grecia. Fursecurile grecești merg perfect cu o cană fierbinte de cafea, pe o terasă la malul mării.

Galaktoboureko este un desert din foi de plăcintă crocante, stropite cu unt topit. Umplutura cremoasă din griș și siropul de portocale, lămâi sau trandafiri îi dau o savoare deosebită. Mmmm, ce minunăție!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL
Vara asta relaxează-te în paradisul culinar grecesc, ți-am pregătit oferte Early Booking În Colecția Vacanțe cu Soare™ AICI.